lauantai 10. kesäkuuta 2017

Kompostin aarteita

Ilo oli ylimmillään, kun törmäsin kompostissa kahteen tanakkaan raparperin taimeen. Olin unohtanut nostaa itselleni ruukkuraparperin tänä vuonna ja se harmitti vieläkin. Valmiissa kompostissa uinuneet vanhat (ja jo kuolleeksi luulemani) taimet olivat sopivan hetken tullen päättäneet nostaa päätään. 


Kompostin uumenista nousevat taimet ovat joka kerta yhtä ilahduttavan yllättävä näky. Omassa kompostissa kasvaa usein joku hyötykasvi tai krassi. Joskus löytö on niin loistava, että se on nostettava talteen. Raparperin koristeellisuus ruukussa on vailla vertaansa. Suuret lehdet ja punaiset varret tekevät raparperista kauneimman hyötykasvin.


Se olisi puutarhapäivä taas tänään. Leppoisaa sunnuntaita!


SHARE:

12 kommenttia

 1. Komean rehevät aarteet löysit kompostista. Minulta ei puutarhastani raparperia löydykään. Pitäisiköhän korjata asia... ;)

  VastaaPoista
 2. Mulla kävi ihan samanlailla. Kaivuri vei kaiken mennessään. Harmi oli suuri, kunnes kompostista alkoi nousta upeita alkuja. Kivaa puutarhapäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin. Komposti kyllä yllättää. Mulla yleisimmät on varmaan peruna ja tomaatti :D

   Poista
 3. Komposti on ihme paikka. Kerran heitin sinne kuolleen luumupuun ja ihme tapahtui, se lähtikin kasvuun. Raparperi on hyvä löytö kompostista, ehkä se sai sieltä valtavan kasvupotkuannoksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se löytyi valmiin kompostin lokerosta ja juurakko lähes puolen metrin syvyydestä. Ihme tosiaan. Luumupuu olisi ollut kyllä ehkä vielä ihanampi löytö :D

   Poista
 4. Tomaatintaimet on jonkusen kerran saaneet alun kompostista, mutta että raparperikin, kivaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikin laittaa kurpitsat sinne kasvamaan. Olisi juuri loistopaikka niille. Mutta toisaalta komposti tuntuu kasvattavan ihan omat taimensa.

   Poista
 5. Jee, kiva ylläri:) täälläkin oli puutarha viikonlopou, kukkapenkit löytyivät juolavehnä pusikoista...

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig