sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

erilainen kesä

Jos haluaa koko kesän laittaa omaa pihaa, kannattaa ainakin harkita onko puutarha silloin oikea työpaikka. Tiedän valinneeni itselleni juuri oikean alan. Joskus tunkutäydet kesät vain menevät ristiin perheen suunnitelmien kanssa. Harva kollega pitää kesällä pitkän loman (jos ollenkaan).Työt keskittyvät auttamatta kevääseen ja kesään, vaikka suunnitelmia saisikin myytyä talvelle. On riski olla kesä pois hommista. Minä nyt kuitenkin otin sen riskin tänä kesänä. Tein keväällä vuoden viimeiset pihasuunnitelmat. Olen kirjoittanut kesän aikana hieman, mutta pääasiassa olen ollut perheen kanssa.


Tauko tuli tarpeeseen. Onneksi freelancerin työt joustavat. Työni on muutenkin painottunut niin paljon kirjoittamiseen ja sisällöntuotantoon viime aikoina, että maailma tuskin huomaa, jos yksi Jukarainen on poissa suunnittelukuvioista hetken. En kuvaa myöskään tv-ohjelmaa tänä kesänä (tätä on kyselty usein). Kirjaa tosin kirjoitan muuan Kesäsen kanssa. Tänä kesänä perhe tarvitsi minua eniten. Olen ottanut erilaisen kesän avosylin vastaan. 


Saan silloin tällöin meiliini kysymyksiä hortonomi-opinnoistani. Poikkeuksetta haaveilijat ovat alanvaihdosta suunnittelevia aikuisia kuten minäkin aikoinani olin. Harrastuksen muuttaminen ammattiksi on varmasti monen toiveena. Niin se oli minunkin.  Haaveeni oli tehdä töitä pihasuunnittelijana. Mietin jo alkumetreillä mitä muita urapolkuja tutkinnolla voisi kulkea. En tosin arvannut minne kaikkialle uusi työ kuljettaisi. En myöskään arvannut miten hauskaa töissä voi olla.


Pihasuunnittelijan hommia voi tehdä useammalla tutkinnolla. Opiskelin itse Hämeenlinnassa Lepaalla ammattikorkeakoulussa. Paikka oli huikea, opetus korkeatasoista ja kokemus monella tapaa unohtumaton. Itseäni mietitytti ainoastaan se, riittääkö töitä myös talvelle. Itselleni oli tärkeää, että voisin halutessani perustaa yrityksen ja tehdä hommia friikkuna. Halu kirjoittaa puutarhasta paloi alkumetreiltä asti. Se oli haaveena yhtä tärkeä kuin suunnittelu.


Kuvat kertovat yllättävän paljon tästä kesästä. Olen laittanut pihaa paljon vähemmän kuin suunnittelin, olen keskittynyt lähinnä keräämään kukkia ja mansikoita. Olen vienyt lapsia uimaan, köllöttänyt Nessa the Rescuedog kainalossa ja pyörittänyt huushollia. Johan sitä siinäkin.

Ihanaa viikon alkua!

SHARE:

13 kommenttia

 1. Puutarha ja työt aina odottavat, mutta lasten ja perheen kanssa vietetty aika on arvokkainta ja jotenkin niin ohikiitävää.
  Olet saanut viettää todella arvokkaan kesän, minkä koko perhe varmasti muistaa aina. <3
  Ja näitä puutarha-asioita me ollaankin pohdittu jo aiemminkin. On toisaalta hullua olla tällä alalla, jos tykkää omasta puutarhastaan ja siellä työskentelystä (huom. ei puuhailusta ;)) Mutta minkäs sille mahtaa, että veri vaan vetää tekemään sitä, mitä eniten rakastaa. Onneksi tätäkin alaa voi jokainen räätälöidä oman näköiseksi. Ja sehän se vahvuus onkin, kaikilla meillä on varmasti niin monenlaista annettavaa tälle saralle.
  Ihanaa ja mansikantuoksuista viikkoa! <3
  Tämäkin puutarhuri heitti elämän ranttaliksi ja pitää nyt viikon loman. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä olen onnellinen, että ei ole tarvinnut jälkikäteen itkeä miksen viettänyt lasteni kanssa aikaa, kun olivat pieniä.Ja juuri nytkin ovat niin kivassa iässä. Äiti kelpaa vielä. Ihanaa lomaa! <3

   Poista
 2. Ensinnäkin, ihanaa, että olet saanut pitää lomaa! Nauti vapaasta kesästä!

  Mulla on ollut aina selkeänä, etten sekoita työtä ja harrastusta keskenään. Pidän työstäni ja olen siinä hyvä, mutta ennen kaikkea se on tapa elättää itseni, perheeni ja no vaikka rahoittaa tämä puutarhaharrastukseni :D Minulla on monta ystävää, jotka ajattelevat asiasta ihan toisin kuin minä, että työhön pitää olla intohimo.

  Erilaisuus on rikkaus tässäkin asiassa. Ihanaa, että teet sitä työtä mitä teet, koska se on selkeesti sun juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koen myös, että erilaisuus on hyvästä. Musta jokaisen pitäisi oikeasi uhrata aikaa sille, että miettii miten elää itselle paras elämä. Ja työ on tosi iso osa sitä. Oli se tapa sitten mikä hyvänsä :)

   Poista
 3. Pieni tauko tai irtiotto tekee hyvää. Muistelen vain lämmöllä vuosi sitten päättynyttä vuorotteluvapaatani. Sen jälkeen uuteen työpaikkaan ja uusiin kuvioihin hyppääminen hirvitti mutta kannatti. Syksyllä menee taas työkuviot uusiksi mutta innolla lähden taas uusiin juttuihin mukaan. Koskaan ei tiedä mitä uusi työ tai ammatti tuo tullessaan, rohkea pitää olla ja avoin uudistumiselle.
  Vuosi sitten mietin myös harrastuksen työksi muuttamista mutta lopulta jänistin ja jätin opinnot väliin. Restauroijan ura oli mielessä. Toistaiseksi saa olla vain harrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Restaurointi kuulostaa ihanalta. Mua aina kiinnostaa juuri ne työväenopiston kurssit, mutta en ole saanut aikaiseksi mentyä. Varmasti harrastuksenakin tosi kiva!

   Poista
 4. Suurta viisautta ottaa itselleen kunnon loma. Luulen, että millä alalla tahansa on free lancerilla suuri kiusaus tehdä töitä vuoden ympäri ja lomailla pienissä pätkissä, miten projektit sallivat. Siinä palaa nopeasti loppuun ja silloin työniloa saakin hakea pitkään. Elämässä pitää säilyttää tasapaino. Rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on täällä muitakin kotikuvioita mitkä muuttivat työkuviot hetkeksi. Loma tuli nyt vähän niin kuin bonuksena. Vaikkakin kotiäidin homma on aika työlästä. Pesukoneet ja kattilat tulevat tutuiksi :D

   Poista
 5. Kyllä olet loman ansainnut, nauti vaan!

  VastaaPoista
 6. Mukavalta kuulostaa! Ja lapset ja mies kiittää ratkasuus! Mukavii kesäpäiviä sinne, toivottavasti ilimat korjaatuu!

  VastaaPoista
 7. Ihana kirjoitus ja rohkea päätös! Aina ei voi olla monessa mukana samaan aikaan, eikä varsinkaan täysipainoisesti. Hyvää kesänjatkoa!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig