torstai 27. heinäkuuta 2017

savolaiset superkosmokset

Yksi puutarhamaailman pienistä ihmeistä osui kohdalleni helmikuussa, kun minulle ennestään tuntematon Marja lähestyi minua sähköpostitse. Marja kertoi kosmoskannasta, jonka hän on saanut siemeninä anopiltaan. Riistaveteläinen kosmoksen siemen kuulosti varsin eksoottiselta. Erityisesti ihastutti siementen tarina. Näitä on vaalittu pihassa vuodesta toiseen, koska kanta oli ainoa joka Savon korkeudella ehti kukkaan. 


Viesti loppui sanoihin: "Haluaisitko, että lähetän sinulle näitä kosmoskukan siemeniä?". Hetken rohkaisua keränneenä, vastasin kyllä. Marjahan ei näet voinu tietää, että arastelen ihmisiä jotka lähestyvät minua. Avun tai ystävällisen eleen vastaanottaminen on aina tuntunut haastavalta. Tämä siitäkin huolimatta, että itse teen vastaavia tekoja tämän tästä. Vilpittömyyteen ja ilmaiseen lounaaseen luottaminen on aina ollut minulle yksi vaikeimpia asioita ikinä. Asiaa ei helpota se, että järjen tasolta tiedän suurimman osan ihmisistä olevan tolkun ihmisiä joilla on sydän paikallaan. 


Niinpä nämä täydelliset kosmokset kukkivat nyt minun pihallani. Niiden habitus on kuin kaupan taimilla. Ne eivä ole liian korkeita ja olemus on ylväs. Värikimara on kaikkea valkoisesta fuksiaan. Jos pihallani majaillut rusakon poikanen ei olisi myös rakastunut näihin, olisivat ne taatusti kukkineet jo heinäkuun alussa. Onneksi pupujussi vain latvoi taimet. Näistä riittää kyllä meille molemmille.


Kauneimmillaan nämä kosmokset ovat aurinkoisen päivän iltoina, kun valo vielä kajastaa jostain. Erityisesti valkoiset kosmokset ovat viiruhelpin kaverina yksi kauneimmista kasvipareista ikinä! Nämä kosmokset - ja Marjan ihana ele - on jotain mitä en aio unohtaa. Marjan tavoin aion kerätä siemenet joka vuosi. Osan laitan kiertämään ja osa kasvakoon meillä. Sillä jos johonkin uskon niin siihen, että hyvä kiertää.


Aurinkoista loppuviikkoa!

SHARE:

16 kommenttia

 1. Olipa ihana ja yllättävä lahja! Kosmoskukkia rakastan kovin, niiden herkkyys on kuin unelma! Nautinnollista kukintaa sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kommentteja tulee paljon ja olen tannutkin lukijoita (lähinnä bloggaajia), on se vain pieni murto-osa lukijoiden määrästä. Tällaiset pienet välähdykset ja teot kertovat lukijoistani paljon. Ja silloin homma ei ole ihan niin persoonatonta.

   Poista
 2. Kiva lahja!Ja kauniit kukat niistä tullut.Minäkin sain ekan pionin maljakkoon omalta pihalta,on jotenkin haasteellinen kasvatettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä oliko pioni ensimmäisesi? Niillä voi mennä pari-kolmekin vuotta ennen kuin innostuvat kukkimaan. Sen jälkeen helpompaa perennaa saa hakea. Ei se vaadi oikein muuta kuin tukemisen ja kuivien kukintojen leikkuun :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Nämä on kyllä jättiverbenoiden kanssa kaikkein kauneimpia kesäkukkia!

   Poista
 4. Ihana lahja ja todella kaunis ele! <3
  Kosmokset ovat yksi ehdottomasti lempikukistani. Ne veivät sydämeni Japanin aikoina, kun näin kokonaisia kosmospeltoja tai tienvarsia niitä täynnä. Herkkiä, mutta silti niin voimakkaita kukkia.
  Mukavaa päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmospellot kuulostavat taivaalliselta! Miksi ihmeessä jotain viljaa kasvatella, kun voi omistaa pellollisen kosmoksia :D

   Poista
 5. Mukava yllätys tuo siementarjous! Hyvä kun vielä hienosti onnistui kylvös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä tosi yllättävä ja ihana ele. Ja lupaukset siemenkannan loistavuudesta tuli kyllä kertaheitolla lunastettua :D

   Poista
  2. Hieno postaus:). Ovat kyllä sykähdyttävän kauniita<3. On aina hienoa huomata, että on vielä olemassa huomaavaisuutta eikä vain kunhan 'minä itse' asenteen omaavia ihmisiä. Mukavaa sunnuntaita☀🌺.

   Poista
 6. Hehee,itsekin olen Riistaveteläistä kantaa,mutta tästä kukkakannasta en olekaan kuullut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheee... Nyt vaan tähyilet siellä naapurien tontille ja alat arvailla kenen pihasta se kanta on lähtöisin :D

   Poista
 7. Hienot kosmokset ja mukava tarina. :)

  VastaaPoista
 8. ich LIEBE diese BLUMEN,,,,

  wünsche noch einen schönen TAG
  bis bald die BIRGIT aus TIROL

  VastaaPoista
 9. Kauniit on kosmoskukat siulla! Miulla ei vielä kuki kohtsillään kylläkin. Ruukkupuutarha pittää olla ja amppelia ja parvekelaatikoita ym. Kaikkii kaunista!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig