sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Mummolakukkien parhaimmistoa

Tämä kerroksellinen vaaleanpunainen verenpisara on vienyt sydämeni! Olen aina tykännyt amppeleista, mutta en ole niin lämmennyt verenpisaroille. Olen kokeillut niitä pistokkaista pari kertaa, mutta runsaasta latvomisesta huolimatta en ole saanut niistä isoja ja tuuheita kasvatettua. Lisäksi ne ovat olleet kaupoilla hieman synkkiä omaan makuuni.


Ilmeisesti synkkys on kuitenkin paikasta kiinni. Varjossa kukoistava verenpisara nimittäin niin sananmukaisesti kuin kuvainnollisestikin puhkeaa kukkaan vasta oikealla paikalla. Meidän katveisessa nurkassa, missä muut kesäkukat eivät pärjää, oli kuin tehty verenpisaralle. Eikä näytä ollenkaan synkältä - päinvastoin! Muoviset amppelirumiluksetkin kohenivat kummasti, kun poistin muovikoukut ja ujutttelin tilalle nyöristä punotut amppelit. 


Verenpisaroista löyty vaikka mitä lajikkeita ja väriyhdistelmiä. Minä tykkäsin tästä kokonaan hennon vaaleanpunaisesta. Kasvi tosiaan on melkoinen pelastus varjoisemmalle sisäänkäynnille, joka kaipaa piristystä. Meillä sisäänkäynnit on joku suunnitellut kummallisesti pohjoispuolelle. Ne ovat huutaneet joka kevät ankeuttaan. Eivät huuda tästä eteenpäin!


Aurinkoista sunnuntaita!

SHARE:

21 kommenttia

 1. Mulla oli viimekesänä aivan upea ja koitin talvettaa. No eihän siitä mitään tullut. Tänä kesänä jätin kesäkukat minimiin. Verenpisara on aivan upea. Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin nyt näitä kokeilla, mutta saa nähdä. Pakko aina priorisoida, kun talvetustila tuppaa loppumaan kesken.

   Poista
 2. Verenpisarat on kauniita...miksiköhän en itse ole niitä hankkinut? Ensi vuonna... tänä vuonna kesäkukkia olen ostellut muutenkin hyvin vähän, varmaan vaikutti tuo alkukesän koleus ettei oikein "raaskinut" niitä pihalle ostaa palelemaan :)
  Tuo nukkuminen muuten on jännä juttu, sama on minulla täällä mökillä, hyvin voi nukkua päikkärit vaikka neljältä ja silti saa hyvän yöunen :)
  Ihanaa viikonalkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kumma homma tosiaan tuon nukkumisen kanssa. täällä kuitataan koko vuoden univelat :D

   Poista
 3. Verenpisara on kaunis ja kova kukkimaan. Itsellä on joskus ollut myös muttei tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että tämä ja lumihiutale ovat meidän vierasmökin vakkarit tästä eteenpäin.

   Poista
 4. Kauniisti sopii amppeliin. Vaihdoin vähän aikaa sitten varjoisen etupihan vartta venyttäneet orvokit verenpisaraan. Ja totta, kaunistaa varjoista paikkaa mainiosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupassa nämä ei jotenkin ilahduta yhtä paljon. Mökin edusta on auki nimenomaan puutarhaan niin nämä on siitäkin syystä olleet kiva lisä.

   Poista
 5. Itsekin ihastuin verenpisaroihin, niitä löytyy vaikka mitä lajikkeita. Niiden kukkiminen taitaa riippua paljolti oikeasta paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli joskus yksi kitulias parvekkeella. Eivät tosiaan ole aurinkoisen paikan kasveja. Hyvä niin! Näitäkin tarvitaan.

   Poista
 6. Ihastuttava verenpisara.
  Minulta meni monta vuotta päästä verenpisaroiden makuun, mutta nyt on toinen vuosi, kun niitä olen pistokkaista kasvattanut. Ovat juurikin sopivia kukkia vähän varjoisampaan paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä pitää ilmeisen monta tunkea samaan purkkiin? En tajua miksi ne näyttävät niin harvalta, vaikka ovat haaroittuneet :/

   Poista
 7. Varmaan kesän ensimmäinen hellepäivä pehmittänyt aivot, kun luin vahingossa, että otsikossa luki "Mummolaukkujen parhaimmistoa" :D. Varmaan niistä laukuistakin olisit saanut kauniita kuvia aikaiseksi, mutta kyllä tää verenpisara oli kumminkin enempi subn näköinen juttu :)

  VastaaPoista
 8. Upeat verenpisarat sinulla. Minun pistokkaista kasvatetut verenpisarat eivät vielä kuki. Ovatkohan liiankin aurinkoisella paikalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuki munkaan pistokaskasvateut. Kipaisin kaupasta hieman kukkivampaa sorttia kun hermo meni :D

   Poista
 9. Niin suloiset! <3
  Ja niinhän se on, kaikki kukat ja kasvit ovat kauniita, kun ovat oikealla paikalla.
  Minäkään en ole vielä oikein lämmennyt verenpisaroille koskaan, mutta tämä postaus sai kyllä toisiin ajatuksiin niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kohta on sullakin. Nää blogi on viheliäitä, kun edes inhokkejaan ei saa enää pitää rauhassa :D

   Poista
 10. Kaunis verenpisara! Hankin keväällä ensimmäisen pistokkaana, saas nähdä kuinka käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä odotan minäkin. Niin hyvältä näytti alku. Saa nähdä kukkiiko pistokasttaimet ollenkaan koko kesän aikana.

   Poista
 11. Verenpisara on pohjoispuolen kuistin pelastus ja väripilkku. ainoa miinus huono kylmän kesto, varsinkin alkukesästä.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig