keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Juhlahumussa - kesän kauneimmatt kimput!

Kerroinkin jo aiemmin, että meidän Savon seudun lomailuun liittyivät juhlat. Viikko sujui tasaisella tohinalla äitini 60-vuotis syntymäpäivien ympärillä. Leivoimme varmasti enemmän kuin ikinä, kannoimme tykötarpeita juhlapaikalle, järjestelimme ja sidoimme kimppuja. En ole myöskään ikinä sitonut näin paljon kerralla.


Jo pelkkä kukkien kerääminen oli oma projektinsa. Suurin osa kasveista löytyi vanhempien tontin laidalta luonnonkukkien muodossa, mutta joukossa oli myös ruusuja ja pionia (siskoni puutarhasta). Kasvit sopivat täydellisesti vanhan lavatanssipaikan tunnelmaan. 


Kimput pysyivät hyvin kuosissaan vielä juhlapäivän jälkeenkin, vaikka keräsimme kasveja päivää ja kahta ennen juhlia. Keräsimme kukat ämpäreihin (joiden pohjalla oli vettä) ja lajittelimme ne jo keräysvaiheessa. Sitominen oli huomattavasti helpompaa, kun kaikki kukat eivät olleet sikin sokin.


Pöydät oli liinoitettu erilaisilla valkoisilla puuvilla- ja pellavaliinoilla. Vanhat pitsireunaiset lakanat toimivat joukossa loistavasti! Kynttilöiden ja maljakoiden alle oli tehty koivukiekkoja. Maljakoina toimivat kymmenet lasiset säilykepurkit, joista oli pesty etiketit pois.


Vanha tanssilava oli auki maisemaan toiselta laidalta ja kesä tulvi sisälle. Takaosan luukut jätettiin tarkoituksella kiinni. Pitkät Siriuksen valorimpsut olivat ihana tunnelmalisä. Ne sopivat yllättävän hyvin myös päiväjuhlaan. Ylimääräiset johdot vältettiin sillä, että koko valorimpsu oli ketjutettu ja koko höskä toimi yhden pistokkeen avulla. 


Kesä on ihanaa aikaa juhlille, kun luonto ja puutarha on yksi iso ilmainen kukkakauppa. Juhlissa on ihan oma tunnelmansa, kun kaikki on tehty itse. Lisäksi sitominen on tosi kivaa!


Ihanaa loppuviikkoa!

SHARE:

14 kommenttia

 1. Kyllä luonnon kukat ovat kauniita ja pionit on myös omia lempparikukkia näin kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä on aina jotain tosi kivaa kukassa. Ei ollut vaikeuksia löytää 😊

   Poista
 2. Kauniit kimput. Hyvä idea hyödyntää tyhjät lasitölkit, monesti ne ovat jopa paremman mallisia kimpuille kuin tavan maljakot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista ei näy, mutta niitä tosiaan oli useampi kymmen. Ei olisi meidän maljakot riittäneet 😊

   Poista
 3. Aivan ihanat koristelut!tuli ihan juhlafiilis☺🌼⚘⚘⚘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä oli kyllä koko viikon juhlafiilis 😃

   Poista
 4. Todella kaunista! Kimppujen tekeminen on ihanaa puuhaa!

  VastaaPoista
 5. Ihana tunnelma välittyy jo kuvistakin! Kaikki on niin kaunista ja just täydellistä kesän juhlaan.
  Lämpimät onnittelut vielä synttärisankarille! 💐

  VastaaPoista
 6. Kauniita kesäkukkakimppuja! Eipä voisi kesäiseen juhlaan parempia olla.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig