lauantai 29. heinäkuuta 2017

Kukoistava ruukkupuutarha

Yhteistyöpostaus
Lannoitteet ja kesäkukkamulta: GreenCare


En voisi kuvitella kesää ilman suurta ruukkupuutarhaa. Olen monesti kuullut hienovaraisia ja suorempiakin vihjailuja siitä, että ison pihan lisäksi moinen on hullunhommaa. Kun kasvit pääsevät vauhtiin ja koko sisäpiha ja parveke on yhtä suurta kukkamerta, tiedän tämän olevan minun juttuni!


Ruukkupuutarha on meillä oma selkeä kokonaisuutensa. Pari hassua ruukkua katoaa kukkivaan puutarhaan kuin niitä ei olisikaan. Siksi en ripottele aarteitani pitkin poikin. Satsaan aina oleskelupaikoille, jotka meillä sijaitsevat sisäpihalla ja parvekkeella. Sisäpihan puolelta sisälle pääsee portaita pitkin parvekkeen kautta. Ilahdun joka kerta kukkaisasta kotiin tulosta. Pidän kukista, mutta tummat kasvit ovat ehdottomasti juttuni. Tämän kesän synkin kasvi on ehdottomasti hirssi. Joukossa on myös koristeheiniä, hopeakäpälää, keijunkukkaa, daalioita ja keijunkukkaa. Tässäkin on vain osa kasveista.


Ruukkupuutarhan tärkeimmät jutut ovat lannoitus, kastelu ja nyppiminen. Kun kasvit ovat hyvässä kasvuvauhdissa lisään vaaleanpunaista PuutarhanKESÄ-lannoitetta hyppysellisen jokaiseen isoon kastelukannulliseen. Ja kyllä! Lannoitan siis joka kerta. Kasteluväli on tänä kesänä ollut 2-3 päivän välein. Pidän lannoitemäärän maltillisena, mutta kaiken kaikkiaan lannoitan melko paljon. Ja kasvini ovat joka kesä suuria ja kukkaisia. 


Aurinkoista sunnuntaita!
SHARE:

8 kommenttia

 1. Kiitos Kati!
  Sain monta hyvää vihjettä ja varsinkin tuo neuvo lisätä joka kastelukannuliseen ripaus lannoitetta oli tosi rohkaisevaa.
  Ruukkupuutarha on kaunis ja täällä rivitalopihan puutarhaan olen yrittänyt lisätä ruukkuja, tosin kuten kirjoitit muutama ruukku helposti hukkuu muuhun pihakokonaisuuteen eli selkeä ryhmitys on tarpeen. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla. Se on aina ollut ajatuksena koko bloggaamisessa. Vaikka iso osa onkin fiilistelyä ja puutarhapäiväkirjan pitoa niin on aina kiva kuulla, jos joku saa näistä itselleen ideoita / apua.

   Poista
 2. Ruukut on tosi kivoja, varsinkin siemenistä kasvattaminen. Ja niillä saa rytmitettyä loppukesään kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans. tänä vuonna en laittanut juuri suorakylvöjä ruukkuun. Sen sijaan esikasvatin hirveän määrän erilaisia köynnöksiä ruukkupuutarhaan :)

   Poista
 3. Lannoittaminen on kyllä konstikas juttu. Välillä tuntuu, että menee överiksi ja loppukesästä unohtuu helposti kokonaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ratkaissut sillä, että mulla pari lannoitepurkkia kolmella eri vesipisteellä. Kaksi siksi, että joskus rahaan niitä purkkeja muualle ja sitten unohdan ne jonnekin. Siksi mulla ei ole enää unohtunut moneen vuoteen. Ne purkit myös kestää vuositolkulla, kun kaikista ottaa tasaisesti. olen myös joskus jakanut täydestä purkista puolet tyhjään purkkiin :D

   Poista
 4. Minulla tahtoo aina unohtua lannoittaminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin. Kaikki on kuitenkin opeteltavissa. Unohtui se mullakin aikanaan. Nykyään ruukkupuutarha on meillä niin isossa osassa ja olen saanut siitä niin kukoistavan, että ei tulee enää lusmuiltua lannoittamisessa.

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig