lauantai 11. elokuuta 2018

Ihana kesä

Kesä on ollut poikkeuksellinen, samaan aikaan antelias ja kitsas. Siinä missä kelejä on piisannut, olisi puutarhahommia ollut tarjolla kaksin verroin, koska pelkästään kastelu olisi ollut kokopäivätyö. Niin olisi....Tavoistani poiketen olen tehnyt vähemmän hommia pihassa kuin viimeiseen 7 vuoteen. Ja kun vauhtiin pääsin lorvailussani, en oikein malttanut enää luopua siitä.


Olen tietoisesti sulkenut silmät ja ajatukset siltä seikalta, että sen eestään löytää minkä taakseen jättää. Sattumien summana sain melko loikoisan puutarhakesän. Kesät jolloin tehdään puutarhakirjaa, pakottavat pitämään pihan viimeisen päälle klaffissa. On ollut ihana pitää taukoa ja olla ajattelematta pihaa työnä. 


Tein hommia Keski-Suomessa sievoisen pätkän kesästä ja puutarha sai olla ihan niin röntöllään kuin oli. En ole myöskään ollut ihan niin terve kuin toivoisin, ja väsyneenä ja puolikuntoisena olen todennut, että ei ole vaivan väärti tehdä itseään vielä kipeämmäksi. 


Viimeisen seikan vuoksi olen viettänyt pihalla enemmän aikaa istuen kuin varman ikinä yhteensä. Olen loikoillut ja tehnyt kevyitä hommia. Kastelun ja kukkien keruun lomassa olen kuunnellut kohta 6 äänikirjaa. Parasta ikinä!


Loppukesä on tuonut mukanaan vuoden parhaan kukkakimppuajan. Vaikka leikeltävää on hiukan niukemmanlaisesti laiskan kastelun seurauksena, saa aina raavittua kasaan uuden asetelman, kun edellinen kuivahtaa. Onneksi markettileikot ovat edullinen tapa täydentää isompia asetelmia.


On muuten ollut melkoista luksusta, että ei ole jatkuvasti tarvinnut kantaa tyynyjä ja vilttejä sisään. Kuvat ovat lauantai-illalta. Tänään toivon mukaan saadaan sadetta.

Ihanaa sunnuntaita!SHARE:

5 kommenttia

 1. Tänä vuonna puutarhassa on ollut pakostakin loikoilua, kun rikat ei kasva ei tarvitse kitkeä, nurmikko ei kasva, sitä ei tarvitse leikata eikä se leviä kukkapenkkeihin joten kanttaaminenkin on ollu tauolla. Nautinnollinen kesä kaikin puolin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koin tämän ihan toisin. 2 viikkoa reissussa ja en ollut uskoa rikkojen määrää. Yleensä sitä tulee ihan huomaamatta hommailtua. Pikku tauko pihasta kyllä näytti mitä kaikkea sitä yleensä tulee tehtyä.

   Poista
 2. Katjan kanssa samaa mieltä. Kastelua onkin sitten saanut tehdä muidenkin töiden edestä. Muuta ei olekaan sitten edes viitsinyt tehdä johtuen kuumuudesta ja kuivuudesta. Toki kesästä voi nauttia muutenkin kuin puutarhatöiden parissa.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig