keskiviikko 22. elokuuta 2018

Tomaattisatoa - onnistumiset ja epäonnistumiset

Tomaattisato on ollut tänä vuonna suloisen makea ja maistuva. Ennätysmäisellä määrällä aurinkoa on asian kanssa varmaankin jotain tekemistä? Omat tomaatit ovat kyllä aina niitä parhaita, mutta tänä vuonna meitä on hellitty erityisesti. 


Lajikkeita oli taas niin älytön määrä, ettei tosikaan. Blogiin on hyvä summata onnistumisia ja epäonnistumisia niin muistaa seuraavana keväänä mihin kannattaa satsata.  'Super Marmande' teki vain muutaman tosi ison tomaatin. Tämä vuosi taisi suosia enemmän pieniä ja keskikokoisia lajikkeita. 'Supersweet' ja 'Sungold' olivat takuuvarmoja kuten aina. 'Ildi' yllätti tänä vuonna totaalisesti. Aina yhtä satoisa ja tasaisen mauton tomaatti oli tänä vuonna makea kuin mikä. 'Tigerella' on kivan hapokas ja sopii hyvin kastikkeeseen. 'Cholate Cherry' ja 'Blue Indigo' olivat kesän mauttomimmat. 'Tanskan Vienti' on aina takuuvarma. Tuon keskikokoisen keltaisen tomaatin (lautasella lounaan suunnalla) nimen hukkasin. Ja se oli niin hyvä! Onko kellään mitään arvausta?


On ihanaa kasvattaa erikokoisia ja värisiä tomaatteja. Simppelikin salaatti on heti hauskemman näköinen, kun väriä piisaa. Ja eri lajikkeet maistuvat ihan oikeasti ihan erilaisilta. Parhaimmillaan tomaatti on, kun sen poimii suuhun suoraan kasvarissa tuoreena ja lämpöisenä. Nam!


Sadonkorjuu on mahtava tapa hyvästellä kasvukautta. Näissä yhdistyy kaikki hyvä kesästä. Värit, lämpö, kasvu, ilo ja onnistuminen. Puutarhailu on niin antoisaa!

Ihanaa loppuviikkoa!
SHARE:

3 kommenttia

  1. Täällä kompataan samojen lajikkeiden nimiin. 'Supersweet' ja 'Sungold' ovat olleet kiitollisia kasvatettavia. Keskityin tänä kesänä erityisesti kirsikkatomaatteihin, koska viime vuonna aurinko ei meinannut riittää suurempien tomaattien kypsymiseen. Nyt sitä aurinkoa olisi sitten ollut riittävästi. Ja vähän ehkä harmittaa, kun suurempia tomaatteja ei ole omasta takaa. 'Cholate Cherry' ja 'Ildi ovat meillä vähän hitaalla. Kyllä niistä muutamia maistiaisia on tullut. Mutta ei siihen tahtiin kuin esim. 'Supersweet'-tomaateista.

    VastaaPoista
  2. Minulla oravaperhe kävi syömässä osan tomaateista. Alkuun ihmettelin, että mihin katosivat.

    VastaaPoista
  3. Värileikkiä meidänkin kasvarissa, ja totta, parhaita tomaatit ovat suoraan kasvarista haukattuina:)

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig