maanantai 20. elokuuta 2018

Sitkeä sissi

En voinut uskoa silmiäni, kun huomasin jättiverbenan suorakylväytyneen paikoilleen. Huomasin jo alkukesästä, että kivituhka pukkasi tutunnäköistä taimea. Mielenkiinnosta annoin kasvaa. Elokuussa alussa oli jo kukinnan vuoro. Tavallisesti aloitan jättiverbenan esikasvatuksen kylmäkäsittelyllä tammikuussa. Mutta tämähän se on vallan hyvä vaihtoehto myös. Eli... Karistele siemeniä syksyllä kivituhkaan. Anna olla, älä kouli, karaise, kastele tai hoida. Tadaaa!


Ihanaa tiistaita!
SHARE:

5 kommenttia

 1. Meillä jättiverbenat ovat olleet kasvimaalla edelliset vuodet. Nyt siellä edelleen tulee sen alkuja vähän siellä sun täällä. Ne on kyllä ihania ylläreitä :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla! Kokeilin tänä vuonna jättiverbenan kasvatusta tuolla perinteisellä ja vaikeammalla tavalla. Ja hyvin onnistuinkin. Mutta kyllä tuo kivituhkainen oikotie alkoi kuulostamaan nyt houkuttelevammalta.

  VastaaPoista
 3. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty..
  หนังออนไลน์

  VastaaPoista
 4. Kiva yllätys! Ihanaa, kun kasvi valitsee itse kasvupaikkansa :)

  VastaaPoista
 5. Kuule, täällä on ihan samanlainen kokemus tältä kesältä! Viimekesäiseen jättiverbenaruukkuun ilmestyi tänä kesänä upeasti kukkiva ja korkeaksi kasvanut taimi. Talven ruukku vietti ulkona ja jättiverbenen jämätkin oli siitä poistettu. Mutta multaa oli vielä jäljellä ja sinne tuo oli näköjään siementänyt. Varaston takana olevassa ruukkuläjässä alkoi näkyä ihmeellisesti elämää kesän tullen. Todellakin sitkeä sissi!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig