sunnuntai 13. joulukuuta 2015

MUNATTOMAT JA MAIDOTTOMAT PIPARKAKUT

 Joulukalenterista paljastui pikkuleipureille uutukaiset essut ja ihania eläinaiheisia muotteja. Nalle, siili, etana ja kettu tuovat mukavaa vaihtelua tonttujen syömiseen.

Jääkaapissa köllötti allergisille lapsille sopiva taikina. Alkuperäinen ohje on Hellapoliisin, ja olen muokannut siitä maidottoman ja mausteiltaan meille sopivan.


Ohje: 

200 g maidotonta leivontaan sopivaa margariinia
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl siirappia
1 dl Oatlyn vaniljakastiketta
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1 tl pomeranssia
1tl kardemummaa
8 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1tl leivinjauhetta

Paista 175 asteessa 6-9 minuuttia.


Piparit kannattaa leipoa mahdollisimman kylmänä, sillä taikina on kaupan taikinaan verrattuna työläämpi käsitellä. Reilu määrä jauhoja  ja teräväkärkinen lasta auttoivat kummasti siirrossa.

Pomeranssin sitruksinen maku on ihana!
SHARE:

8 kommenttia

  1. Kivoja muotteja. Pipareista tulee ihanaa joulun tuoksua.Hyvää kolmatta adventtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksu ja tunnelma on mun mielestä näiden paras anti. Vaikka on ne hyviäkin :) Ja on ihana tehdä lasten kanssa yhdessä.

      Poista
  2. Mausteista tulee joulun tuoksut. Meillä osa piparitaikinasta menee sellaisenaan herkkusuiden kitusiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Mausteet tekevät joulun. Yksi syy allergiataikinan veivaamiseen on se, että muksut saavat syödä taikinaa. Kyllä se nyt vaan kuuluu jouluun :D

      Poista
  3. Piparin tuoksu on joulua.
    laitan ohjeen talteen kun kaveripiirissä on tarvetta tuollaiselle ohjeelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos kelpaa! Hyvät maidottomat, munattomat ja gluteenittomat ohjeet ovat väliläl kiven alla. Laitan niitä aina talteen, kun hyvän löydän.

      Poista
  4. Mikä kumma siinä onkin, että aina pitää ohjeita sorkkia? No tässä oli myös tuo maidottomuus, mikä piti meille korjata. Menköön sen piikkiin :)

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig