Kehittelin teille kakun, joka on koostumukseltaan raikas ja juuri passeli tarjottava joululoman vieraille. Taidan tehdä tätä myös uuden vuoden aatoksi. Kakussa on paljon marenkia, suolaista kinuskia, kermaa ja mustikoita. Kakku on tehty 20 sentin irroitettavaan ympyrän muotoiseen vuokaan. Oikaisin itse ja ostin valmiita marenkikakkupohjia. Kakun inspiraationa on toiminut tämä Kinuskikissan kakku, jota olen aiemmin hehkuttanut.

OHJE:
Suolainen kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1dl hienoa sokeria
0,5 tl suolahiutaleita tai jotain hyvälaatuista suolaa
Sekoita aineet kattilaan ja kiehauta. Sekoita kinuskia puulastalla. Älä anna kiehua enempää kuin 2 minuuttia. Siirrä kastike jäähtymään siksi aikaa, kun teet muut kakun osat valmiiksi.
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1dl hienoa sokeria
0,5 tl suolahiutaleita tai jotain hyvälaatuista suolaa
Sekoita aineet kattilaan ja kiehauta. Sekoita kinuskia puulastalla. Älä anna kiehua enempää kuin 2 minuuttia. Siirrä kastike jäähtymään siksi aikaa, kun teet muut kakun osat valmiiksi.
Kermatäyte
5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
2 levyä liivatetta
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
2 levyä liivatetta
Laita liivatelevyt likoamaan jääkylmään veteen. Vatkaa kuohukerma ja vaniljasokeri vaahdoksi.
Vatkaa sokeri ja kananmunan keltuaiset kuohkeaksi ja yhdistä seos kermavaahtoon.
Kiehauta pikkutilkka vettä ja annan liivatelehtien sulaa kuumaan veteen. Sekoita täysin juoksevaksi muuttuneet liivatteet vaahtoseokseen.
Kakun kasaaminen
200g digestivekeksiä
Kakun kasaaminen
200g digestivekeksiä
2 dl mustikoita (voivat olla jäisiä)
Tee marenkilevyistä pohja vuokaan. (Rikoin osan marengista, jotta sain tasaisen pohjan. Ei näy lopputtuloksessa). Murenna puolet kekseistä ja ripottele ne tasaisesti marengin päälle. Lisää keksimurujen päälle puolet mustikoista ja noin kolmasosa kinuskikastikkeesta. Lisää lopuksi vuokaan puolet vaahdosta.
Tee toinen kerros samaan tapaan: marenki, keksinmurut, kinuskikastike ja vaahto. Koristele kakun päällinen lopulla kinuskilla. Halutessasi voit ripotella kakun päälle myös mustikoita.
Anna kakun jäähtyä noin 7 tuntia pakastimessa. Ota kakku esille noin puoli tuntia - tunti ennen tarjoilua.
Tee marenkilevyistä pohja vuokaan. (Rikoin osan marengista, jotta sain tasaisen pohjan. Ei näy lopputtuloksessa). Murenna puolet kekseistä ja ripottele ne tasaisesti marengin päälle. Lisää keksimurujen päälle puolet mustikoista ja noin kolmasosa kinuskikastikkeesta. Lisää lopuksi vuokaan puolet vaahdosta.
Tee toinen kerros samaan tapaan: marenki, keksinmurut, kinuskikastike ja vaahto. Koristele kakun päällinen lopulla kinuskilla. Halutessasi voit ripotella kakun päälle myös mustikoita.
Anna kakun jäähtyä noin 7 tuntia pakastimessa. Ota kakku esille noin puoli tuntia - tunti ennen tarjoilua.

Ihanaa joululomaa kaikille joilla sitä on! Se on kaverit ihan just uusi vuosi.
Reipasta keskiviikkoa!
Reipasta keskiviikkoa!
Tein just jouluksi tuon alkuperäisen puolukkaisen version. Ja se oli todella hyvää, ajattelin kokeilla seuraavaksi vadelmista tai herukasta tehtyä täytettä. Ja tuo mustikkainen on varmasti yhtä hyvää!
VastaaPoistaSuolainen kinuski teki tästä melko erilaisen hyvällä tavalla. Suosittelen!
PoistaTaatusti hyvää. Joululta on jääkaappi ja pakastin edelleen täynnä syötävää, joten laitan tämän ohjeen talteen myöhempää käyttöä varten.
VastaaPoista