maanantai 11. helmikuuta 2019

Kasvivalot ja komeampi kukinta

Keittiö hohtaa sinisenään kasvulampun valossa. Ensimmäiset pienet sirkkalehdet ovat nousseet mullan pinnalle, ja valoille on nyt tarvetta. Koska päivät ovat melko lyhyitä on lisävalotunnit helppo ymmärtää. Silti on kummallista, miten tärkeää ylimääräiset siniset ja punaiset säteet sirkkalehtisille taimille ovat myös myöhemmin keväällä. Koska tässä kaikkein onnettomimmassa vaiheessa oikeita säteitä juuri tarvitaan. 


Olen aina ihaillut kasvimaailmassa sitä, minkä määrä tietoa ja tarveaineita pieni siemen tai sipuli voi sisäänsä kätkeä. Se on ikään kuin koodattu tuottamaan komea varsi, siihen lehdet ja komea kukka. Sirkkalehtivaiheessa on mahdollisuus vaikuttaa siihen millaisia taimista tulee. Lisävalon turvin kasveista tulee tanakampia, sato on suurempi tai kukinta näyttävämpi. Eikö ole ihmeellistä? Meillä tuo karmea sininen valo saa hohtaa huhtikuun loppuun saakka.


Moni kokee kasvivalojen ostamisen valmiiksi. Teimme Johannan kanssa aiheesta podcastin, jossa asiat on neuvottu hyvin simppelisti. Koska joskus kaikkein vaikeimmat asiat on helpoin tajuta, kun niistä puhuu tosi yksinkertaisesti. 


Aiheesta löytyy myös artikkeli Versoilevan sivuilta. Kuvista näet myös eron, kun kyseessä on kasvivalaisin, jonka valo on punertava tai valkoinen. Ero on huima! Taidan itsekin kiinnittää enemmän huomiota valon värisävyyn.

SHARE:

1 kommentti

  1. Kiitos vinkistä, pitääkin käydä lukaisemassa juttunne kasvivaloista. Olen jotenkin niin epävarma niiden käyttämisestä.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig