maanantai 26. elokuuta 2019

Parveke parhaimmillaan

Parveke otti eilen askeleen kohti syksyä. Kun aika ei riitä oikein mihinkään ja joka paikka on rempallaan, siitä selviää hoitamalla palan kerrallaa. Joten siivosin parvekepuutarhan, lakaisin kaikkien kukkapöytienkin alta, leikkelin ja nypin kasveja. Lisäksi kiikutin petuniat, miljoonakellot ja verbenat kompostiin. Parveke muuttui hetkessä hyvin vihreäksi ja rauhalliseksi. 


Ostin vain pari syksyistä kukkijaa. Pallokrysanteemit ovat ihania, mutta vielä enemmän sykähdytti jättimäinen syysvuokko herkkine kukintoineen. Yhdistin uudet ostokset tummiin koristebataatteihin, jotka pelastin parvekelaatikoista tyhjennysoperaation yhteydessä. 


Tällainen kasvimäärä kerää valtavat määrät leijailevaa roskaa ja siitepölyä. Lakaisuoperaatio ottaa todella aikansa, jos on lorvinut koko kesän. Se fiilis, kun sai heittää vasta ravistetut matot paikoilleen. Ah, ihanuutta!


Kasvipaljoutta ihmetellessä on hurjaa huomata mikä määrä näistäkin on meidän vakiasukkaita. Joka vuosi ostoslista on lyhyempi. Pelargonit ovat talvehtineet jo vuosia pikkupuiden kanssa vierasmökissä. Viherkasvit puolestaan luovat rauhallisen ja vehreän ilmeen koko parvekkeelle. Kasvit kannan sisään vasta syys-lokakuun taitteessa. 


On kiva kasata ja purkaa parvekepuutarha, joka vuosi paloissa. Muuten savotta olisi melkoinen kertarykäisyllä. Poistan hiljalleen kompostiin suuntaavat kasvit. Syyskukkia ei onneksi tarvitse kuin pari. Ilme muuttuu pienellä vaivalla. Kuuntele myös Versoilevan uusin podcast alla olevasta soittimesta. Syksyinen ruukkupuutarha valloittaa Versoilevan artikkelissa, jonka kokosin. Käy poimimassa kasvivinkit ja ohjeet ruukkupuutarhan perustamiseen. 


SHARE:

8 kommenttia

 1. Vilken underbar balkong...helt ljuvlig! Härlig inspiration :)
  Ha en fin vecka.
  Kram Titti

  VastaaPoista
 2. Taas kerran niin ihanan insiroivia kuvia. Täällä pitäisi aloittaa samanlainen raivaus. Pestä parvekelasit ja muuttaa pikkuhiljaa sisäkukat takaisin lämpimään. Samalla pitäisi sisustaa ja tehdä parvekkeesta kissaystävällinen uudelle perheenjäsenelle. :-) ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Raivaus teki ihmeitä, joten suosittelen. Uusi kissa kuulostaa ihanalta <3 Nauttikaa uudesta perheenjäsenestä!

   Poista
 3. Teidän parveke on ihan mahtavan kutsuva ja rehevä. Se on varmasti ihanan rauhoittava piilopaikka kiireen keskellä.

  VastaaPoista
 4. On kyllä sopivan runsas ja vihreä keidas.

  VastaaPoista
 5. Ihana parveke, kasvit niin vihreät ja hyvin hoidetut!
  t.Malin

  VastaaPoista
 6. Hyvä postaus ja hyvin koottu podgast, jälleen kerran. Olen kuunnellut teidän kaikki lähetykset, kiitos niistä.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig