tiistai 12. toukokuuta 2020

Pelargonit ja mullanvaihto

Mullanvaihto pelargoneille on jokakeväinen urakka. Ruukkuja ja kasveja on paljon, joten homma saa mieluiten hoitua pikavauhtia. Teen vaihdon aina osissa. Seurailen säätilannetta ja aurinkoisena päivänä kannan muutaman ruukun ulos, vaihdan mullan nurmikon päällä ja kiikutan kasvin takaisin sisään. Näin vältyn sotkujen siivoamiselta. 

pelargoni-mullanvaihto-100outdoor

Pelargonit hyötyvät mullanvaihdosta paljon. Vaihdan koko mullan mikä irti lähtee nätisti juuria viottamatta. Tilalle laitan tuoretta kesäkukkamultaa. Kasvi saa koko kesän ravinteet ruukun kautta. Tuore multa ja kesäkukkalannoite ovat ainoat eväät mitä on tarjolla. Siksi ne on syytä hoitaa huolella. Vain näin päästään runsaaseen kukintaan vuodesta toiseen.

pelargoni-mullanvaihto-100outdoor

Minulla on useita pelargoneja, jotka ovat useamman vuoden vanhoja. Kasvit talvehtivat vierasmökissämme. Kevään tullen saksin kasveja ja otan pistokkaita. Näin pelakuut pysyvät juuri sen kokoisena, että ruukkuja ei ole juuri tarvinnut vaihtaa.

pelargoni-mullanvaihto-100outdoor

Kuuntele myös uusin Puhetta puutarhasta-podcast niin kuulet millaisia suunnitelmia minulla on kesän ruukkupuutarhaan. Se onkin aina yksi kevään isoimmista projekteista. 


Aurinkoista keskiviikkoa!
SHARE:

2 kommenttia

  1. Pelargonit ovat suosikkejani. Välillä keräilin lajikkeita, mutta sitten totesin, että aivan turha pohtia nimiä ja vahtia niitten elämää. Pidän mieluisimmat, hoidan talven yli, lisään keväällä pistokkaista. Ja tietenkin sorrun ostamaan puutarhamyymälöistä kesän alussa uusia. Ja kesällä poistorullakoista niitä, jotka ovat jääneet huonolle hoidolle; näin usein tapahtuu esimerkiksi juhannuksena, kun kukaan ei ole myymälässä kastelemassa - rutikuivaksi päässeitä purkkeja saa eurolla kappale. Niitä sitten elvyttelen.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig