torstai 12. maaliskuuta 2015

NEITI KEVÄT

Murtuu huulet kylmän talven
kaiken alkaa hän uudelleen
jostain kuulen tutun laulun
hänen tiedän taas palanneen

Hän on täällä taas
kuinka sua kaipasin
täällä taas
talven yli odotin
ja täällä taas
neiti kevät on tullut kaupunkiin

-Sir Elwoodin Hiljaiset Värit – Neiti Kevät


 Vein poikani kouluun ja hänkin haistoi sen. Kevään. Ja miten huumaavalle se tuoksuukaan pitkän talven jälkeen. Tuntuu kuin itsekin heräisi talviunilta. Nyt jos ehtisi mennä levittämään viimeisiä lumikasoja, niin ne sulaisivat hetkessä.

Onneksi on muitakin tapoja aikaistaa kevään tuntua. Ikeasta kipaistut sipulikukat –helmililjat ja narsissit– kukkivat pian. Nuput näyttävät jo niin lupaavilta.


Koska teen töitä kotona, huomaan täällaisten asioiden merkityksen entistä selvemmin. Kyllä on kuulkaa aika paljon kivempaa naputella menemään kukkien vieressä. Siitä kahvitaosta puhumattakaan. Vähemmän lystikkäitä kevään merkkejä on myös meidän jättimäisen parvekkeen siivous. Luulen että tänä keväänä ehdin juomaan päiväkahvitkin siellä entistä useammin. Kotoa käsin työskentely on kyllä minun juttuni. 


Tuosta kun tuo esikasvatuskausi kiihtyy niin luulen, että kahvitauot muuttuvat koulimis– ja kastelutauoiksi. En valita. Hih!
SHARE:

11 kommenttia

 1. kevät on upeaa aikaa:) Tosin nyt minulle tuli mieleen pestävät ikkunat ja talven jäljiltä siivottava terassi, D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et olisi maininnut ikkunoita. Automaattisesti kääntyi omakin pää oikealle ikkunoiden suuntaan. Voi huokaus. Sekin vielä.

   Poista
 2. Voi tuo on niin ihana biisi :) Kuulostaa hyvältä tuollainen kotona työskentely, ihana kun olet löytänyt itsellesi sen sopivimman työtavan ja voit samalla nauttia kukkasista. Söpöjä sipulikukkia sinulla. Kahvitauolla taimihoivailu kuulostaa täydelliseltä. Minä olen joskus vienyt työpaikalle taimikasvatusta konttoriin, muistan että sain hieman kummastelevia ilmeitä :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään etätöistä, kahvinkeittimelle ei ole silloin kovin pitkä matka :). Ikeasta minäkin ostin narskuja ja narsisseja, aika huokeita ja kauniita.

  VastaaPoista
 4. Etätyöskentelyä voisi harjoittaa laajemminkin. Se aika, jonka ehkä muuten istuisi ruuhkassa odottamassa, on hyödyllistä aikaa. Ja kotona on oma rauhansa.
  Kyllä se nyt on kevät. Toisen lumikolan jätin talon seinustalle ikään kuin vakuudeksi, ettei lunta enää tulisi.
  Tuo kevätlaulu on sellainen korvamato. Sen kuultuaan biisi soi pitkään päässä.

  VastaaPoista
 5. Tämä on sitä parasta aikaa! Blogissani on sinulle haaste :)

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa Neiti Kevät! Kyllä sinua on odotettukin. :)
  Mä oon kans kotityöskentely-fani. Välillä se vaatii aika paljon itsekuria. Nytkin käyn kurkkimassa blogeja, kuuluvat muka työnkuvaan. :)
  Aurinkoista ja ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kevät ihanaa aikaa Tuntuu taivaalliselta kun aurinko paistelee meille :)

  VastaaPoista
 8. Oi että, etätyöskentely olisi kyllä mahtavaa, edes muutamana päivänä viikossa.

  VastaaPoista
 9. Täällä myös on paistanut aurinko, jipiii se ei ole kadonnut kokonaan! Ehkä se kevät tännekin tulee, jos ei muuten niin sitten minäkin käyn kukkakaupoilla. :) Kuulostaa hyvältä että kahvitauko onki koulimis– ja kastelutauko.. Kivaa viikonloppua teille.

  VastaaPoista
 10. Kotona työskentely kuulostaa unelmalta!
  Miten sitä malttaa tehdä töitä keväällä ja kesällä ollenkaan;)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig