torstai 5. maaliskuuta 2015

LAVATARHURI

Sain kutsun Lavatarhuri–kirjan julkkareihin, jossa kävimme Kanelia ja kardemummaa–blogin Marian kanssa. Kotiin viemiseksi saimme uunituoreet kirjat. Teija Tuisku, Heidi Haapalahti ja Suvi Lehtonen ovat saaneet aikaiseksi todennäköisesti tämän kevään parhaan puutarhakirjan.


Julkkarit pidettiin Hirvihaaran kartanon talvipuutarhassa. Suurin osa kirjan upeista kuvista on kuvattu Hirvihaaran kartanon lavatarhassa ja oli ihana käydä haistelemassa tunnelmaa.Olen vasta selannut kirjaa ja se vaikuttaa tosi asiapitoiselta. Tämä on sellainen herkku jota selailee mielellään jo kuviensa puolesta pelkästään. Konkarijoukko onnistuu kuitenkin tarjoamaan paljon sellaista mitä en ole muissa kirjoisssa nähnyt. Ja iskeehän se myös tämän hetken kuumimpaan trendiin –hyötytarhaan.

Tämä on kyllä must hankinta jokaiselle joka suunnittelee lavatarhan tai kasvimaan perustamista. 
Suosittelen!

SHARE:

18 kommenttia

 1. Kuulostaa lupaavalta, pidän erityisesti asiapitoisista puutarhakirjoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kyllä että tykkäisit. Mä ainakin ihastuin täysin :)

   Poista
 2. Näinkin päivällä instassa kuvan kirjasta ja meinasin kommentoida että ottaa yksi ylimääräinen kirja kainaloon (tietenkin siis olisin maksanut siitä, hihih). Kuulostaa tosiaan sen verran lupaavalta että taitaa löytää tiensä meidän kirjahyllyyn (tai eihän se siellä hyllyssä pysyä hetkeäkään). Julkkarit pidetty kyl tosi nätissä paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvihaaraan olisi ihana päästä taas kesällä. Onneksi kirjaa saa jo kaupoista. Kirja iskee kyllä hyvään saumaan, kun yksi ja toinen perustaa nykyään kasvimaan lavoissa.

   Poista
 3. Luinkin juttua tästä kirjasta jo aikaisemmin Hirvivaaran kartanon blogista. Kuulosti heti niin mielenkiintoiselta, että kirja täytyy hankkia. Iloisia puutarhureita kuvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me oltiin Marian kanssa niin iloisena liikenteessä. Ehdittiin touhuta yhdessä koko päivä. Kivaa oli, mutta kyllä illalla väsytti :)

   Poista
 4. Kirjan kirjoittajat ovat ainakin nimekkäitä ja kirja on varmaan hyvin asiapitoinen ja virikkeellinen, varmaan tulee hankittua! Upea ympäristö julkkareille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellisia konkareita. Ja kyllä se näkyy kirjassakin. Siellä on tosi yksityiskohtaisia ohjeita täydellisen mullan valmistukseen sun muuta. Tämä on aika heviharrastajan kirja.

   Poista
 5. Olenkin odotellut kirjan ilmestymistä, siitä lähtien kun luin Suvin blogista että se on työn alla. Tekijät ovat alansa ammattilaisia, joten kirja on varmasti kaunis ja hyödyllinen, johon palaa aina uudelleen.
  Suvi opiskeli luomupuutarhuriksi samaan aikaan kun minä tavalliseksi puutarhuriksi ja kuuntelin jo silloin hänen loistavaa osaamistaan ihaillen. Samalla puutarhasuunnittelukurssilla hän suunnitteli pihan ainoastaan hyötykasveja käyttäen, se oli musta huippu idea. Suvin blogissa kasviksetkin ovat kuin sadusta, niin suuria ja herkullisen näköisiä. Kirja varmaan lisää hyötykasvatuksen innostustusta entisestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Suvin luomukurssithan on myös tosi suosittuja. Olen myös aina tykännyt Suvin hyötysarjasta, jota se on kirjoittanut kesäisin Kotipuutarhalle. Taitavia naisia :)

   Poista
 6. Ilosta perjantaiaamua kammarista! Tässäpä oiva kesänkaipuukirja tänne lumisatteen keskelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heipä hei pitkästä aikaa. Pitääpä poiketa kammarissakin :)

   Poista
 7. Niin sulle Sussi. Yhtä luonnonmukainen kuin sunkin piha!

  VastaaPoista
 8. Vau, hienot julkkarit varmaan ja kirja vaikuttaa semmoiselta, joka täytyy hankkia!

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa siltä että löytyy kohta kauppalistaltani.

  VastaaPoista
 10. Vautsi =) Ihastuttavalta kirja tosiaan vaikuttaa ja pistää lavasuunnitelmiin vauhtia ;)

  VastaaPoista
 11. Näyttää lupaavalta kirjalta;)

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa hyvältä kirjalta.Minulla ei ole puutarhaa,mutta tykkään lukea sellaisista:)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig