tiistai 1. syyskuuta 2015

KESÄN ONNISTUNEIN KOKEILU

 Keväällä mukaan lähti muutama pussi tuoksumiekkaliljoja ja gladioluksia. Jälkimmäisiä olen aikoinaan kokeillut, mutta tympäännyin, kun ne eivät ehtineet kukkaan. Nyt tiesin löytäneeni täydellisen lämpöisen ja suojaisan paikan. Tuoksumiekkaliljat ovat kukkineet jo tovin. Gladiolukset aukovat nyt nuppujaan. Ja miten upeita ne ovat! Tuoksumiekkaliljoja meiltä löytyy taatusti jatkossakin.Minulta kysellään usein mistä hankin kasvini. Nämä mukulat lähtivät mukaan Lidlistä. Kaikki kasveista ovat olleet tuotekuvauksen mukaisia. Ja hinta oli kuten saatatte arvata.

Kukat istutin ekaluokkaisen ikkunan eteen. Kyllä kelpaa tehdä läksyjä. Pysähdyn kyllä itsekin usein ikkunasta ihailemaan.

SHARE:

27 kommenttia

 1. Ensi vuonna täytyykin laittaa noita gladioluksia. Loppukesän kukkijoita ei voi olla liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todella. Tänä vuonna mulla ei poikkeuksellisti ole daalioita tai syysvuokkoja. Kokeilin nyt näitä. Tällä kokemuksella mignondaaliat, tuoksumiekkaliljat ja syysvuokot on suosikkejani.

   Poista
 2. Kauniita! Ootko kokeillut miten noi tuoksumiekkaliljat kestävät maljakossa?
  Gladioluksia päätän aina istuttaa, että saisin niitä maljakkoon ja puutarhan kaunistukseksi. Mutta en tiedä miten ne aina kevään tiimellyksessä unohtuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut. En ole raaskinut, kun se tekee tuosta istutuksesta niin täydellisen. Galdiolukset kaatuilevat sateessa mikä ei musta sovi syyskukalle ollenkaan. Pätkin niitä salettiin maljakkoon just. Salkoruusukin kaatui, mikä on kummaa. Aiemmin ei ole kaatunut.

   Poista
 3. Kauniita<3 Tiesithän, että tuoksumiekkaliljan sipulit kannattaa talvettaa. Nostaa vain sipulit ylös ja muistaa antaa vihreän vetätyä rauhassa takaisin sipuliin. Itse katkaisin lehdet ja varret vasta keväällä ennen uudelleen istutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin. En vaan ole varma onko meillä liian lämmintä autotallissa. Aion ainakin kokeilla.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No niin on! Ei tämä mikään harvinaisuus ole, mutta ei läheskään niin yleinen kuin daaliat, vaikka tässä on koko kesän upea lehdistö ja loppukesästä kauniit kukat.

   Poista
 5. Tuoksumekkalilja on upea ja pysyy hyvin pystyssäkin. Minulla oli sitä joku vuosi takaperin täytyisi laittaa uudestaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluan syksylle kukkia jotka pysyvät pystyssä ilman apua, kun kelit on mitä on. Tämä on ihan paras tähän mennessä.

   Poista
 6. Minunkin ensimmäiset gladiolukset kukkivat parhaillaan. Tuoksumiekkalilja näyttää kyllä todella kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua harmittaa, kun mulla on osa pitkin pituuttaan. Luulen, että haen ne maljakkoon.

   Poista
 7. Lidl osaa yllättää. Kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Se on niin kumma kauppa. Käyn siellä keväällä katsomassa siemeniä ja kukkia. Ostin myös ruusuja. Todella kumma paikka.

   Poista
 8. Tuoksumiekkalilja on kyllä kaunis, sitä voisin kokeilla meillekin.

  VastaaPoista
 9. Minäkin hurahdin tuoksumiekkaliljoihin kun keväällä istutin ensimmäistä kertaa ruukun täyteen niitä. Korpikankaalta tilasin. Tanakasti pysyivät pystyssä enkä aavistanut kuinka valtavan korkeita niistä tulee! Kasvoivat minuakin pidemmiksi eli yli 160cm :D Tuoksu on niissä aika huumaava...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Sulla on joku mieletön lajike. On mullakin korkeita, mutta ei sentään naisen korkuinen viidakko. Näitä lisää!

   Poista
 10. Tuollaista tuoksumiekkaliljaa haluan minäkin kokeilla, kiitos vinkistä. - Blogissani on arvonta: kaksi puutarhakirjaa. Käyhän kurkkaamassa ja osallistu. Mukavaa syyskuun alkua!

  VastaaPoista
 11. Tuoksumiekkaliljat ovat ihania, hienoa jos sait ne tälläisenä kesänä kukkimaan. Onnistuin niiden kanssa ensimmäisellä kerralla vuosia sitten, seuraavat kerrat olivat pettymyksiä, joten luovuin koko hommasta. Ehkä pitäisi vielä yrittää. Esikasvatitko mukuloita?

  VastaaPoista
 12. Tuota miekkaliljaa on minun kokeiltava ensi vuonna, upea.

  VastaaPoista
 13. You have such a beautiful blog. It was nice to find it. Wonderful captures. I am looking forward to follow you. Have a nice day.

  Jannicke

  VastaaPoista
 14. Tuoksumiekkalilja! Ih-ha-na! Pitääpä olla silmät auki Lidlissä 8)

  VastaaPoista
 15. Tuoksumiekkalilja on kaunis kukkiessaan ja mikä miellyttävä tuoksu.Tänä vuonna kukinta jää vain haaveeksi.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig