perjantai 27. marraskuuta 2015

VIIME HETKEN HOMMIA

 Olin oikeastaan tyytyväinen, kun lumi suli. Helpottaa nimittäin sipulien istuttamista huomattavasti. Kevyt kerros luntakaan ei tietysti estä päättäväistä puutarhuria, mutta istuttaminen on kyllä mukavampaa näin.


 Uskon ja toivon, että keväällä nostetut tulpun sipulit ehtivät vielä juurtua. 
Moni kokee tämän homman jostain syystä vaikeaksi. Tulppaanille tekee kuitenkin hyvää nostaa se välillä lepäämään laatikkoon kesän ajaksi. Sitten ne voi istuttaa taas tässä joulun korvilla (tai mieluiten hieman aikaisemmin).


 En jaksanut erotella sipuleita. Värimaailma on helppo liila-vaaleanpuna-valkoinen, joten niistä syntyy kaunis kimara ryhmänä. Nostin sipulit vanhan kukkapenkin tyhjennyksen yhteydessä sen jälkeen, kun tulppaanit olivat tuulentuneet rauhassa. Osa niistä ei enää edes kukkinut, joten nyt oli korkea aika kesälevolle.

Nyt on aika myös viikonloppulevolle. Tämä touhutäti on taas tehnyt ja mennyt koko viikon tukka putkella, joten aion hyvällä omallatunnolla lojua ja korkeintaan kääntää hieman kylkeä.

Ihanaa viikonloppua!

SHARE:

9 kommenttia

 1. Nostin kokeeksi yhdet tulppaanin siulit kesäksi ylö ja nyt syksyllä istutin takaisin. Saapa nähdä kukkivatko. Minä olen laiska nostamaan ylös, ennemmin tulee mentyä kauppaan ja hankittua uudet sipulit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama meininki. Kun siivoan tai kunnostan kukkapenkkejä, niin silloin tämä on tosi helppo tehdä samalla. En viitsi muuten alkaa kaivaa.

   Poista
 2. Sama juttu, en ole koskaan nostanut tulppaaneita ylös, vaan aina on kauppaan käynyt tie. - Vietä Kati nyt oikein rentouttava viikonloppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Nukuin juuri pitkään (ainakin meidän perheen mittapuissa) ja rauhallisen aamun jälkeen on aikaa perheelle. Luulen, että tänään täytyy pelata lautapelejä. Ihan parasta perhetekemistä :)

   Poista
 3. Kati ja Katja: muistakaa keväällä kertoa, kuinka kävi. Samaa olen harkinnut, mutta kukkeimmassa kesässä en huomaa nostaa tulppaaneja. Otahan lokoisasti viikonloppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin postaus meinasi unohtua, mutta ajattelin juuri, että teen postauksen keväällä jossa viittaan sitten tähän. Tällaisista on ainakin itselleni ollut ihan valtavasti apua ja tsemppiä. Mikään ei kiritä ja innosta niinkuin blogikaveri :D

   Poista
 4. Minäkin testasin tulpunsipulien ylösnostoa tänä vuonna ja jännityksellä odotan kevättä. Pahoin pelkään, että sipulit ja nimet menivät uudelleen istutuksen yhteydessä sekaisin, mutta ei se mikään erityisen suuri ongelma ole.
  Itsensä kääntäminen levon merkeissä on luvallista ja välillä jopa toivottavaa.

  VastaaPoista
 5. Hih, on se varmasti paljon helpompaa sulaan maahan kuin jäiseen;)
  Toivotaan ensi keväälle runsasta tulppaanien kukintaa!

  VastaaPoista
 6. laitoin ensimmäistä kertaa tänä syksynä tulpun sipulit istutusastioihin. Helppo nostaa sitten ylös.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig