perjantai 12. helmikuuta 2016

KAUHUN SEKAISELLA JÄNNITYKSELLÄ

Suurin piirtein ensimmäisten helmililjojen aikaan päätään nostavat suuruuden hullut ideat koskien tulevaa kesää. Josko nyt pyöräyttäisi sisääntulon kuntoon, perustaisi pitkään haaveissa olleen iisoppiaidanteen ja muutama perennapenkki nyt ainakin pitää rymsteerata uuteen uskoon.  


Näissä suunnitelmissa säästää pitkän pennin, kun jaksaa kasvattaa taimet itse. Ja se vaatii tekoja, kuntoa ja kärsivällisyyttä. Ja ennen kaikkea tyhjiä pintoja joille potit voi asettaa. Tässä vaiheessa vuotta osaan nauttia avaruudesta, helposti siivottavista pöydistä ja siisteyden tunteesta. Sillä kohta se on muisto vain.


Niin ihanaa kuin kaikki se mullalla läträäminen onkin, en niinkään nauti satapäisestä pottimäärästä, jotka taimenkaulat pitkällään odottavat kastelijaa. Mutta palkinto melkoinen. Sitä kiittää itseään kun parveke ja potager pullistelevat satoa ja kiittävät vuorostaan kukkimalla läpi kesän.


Oletteko valmiina? Kohta mennään taas!

Ihanaa viikonloppua!

SHARE:

13 kommenttia

 1. Jep, artisokat on jo kylvetty ja ne ovat itäneetkin;)
  Tästä se lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin, että vieläkö ehtisi jättiverbenan kanssa? Voi miksi sitä ei myydä taimena juuri missään? Kellököynnökset ovat itäneet täällä :D

   Poista
 2. Valmiina ollaan lähtöön 👍 Tähän sikaan vuodesta tarvittaisiin se orangerium aivan ehdottomasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou känny teki tepposen aikaan vuodesta ;)

   Poista
  2. Todella! Missä on meidän orangeriumit? Teillä sentään on kasvari :D Onneksi on muitakin (hieman vaivaalloisempia) keinoja :D

   Poista
 3. Valmiina ollaan, vielä on tilaa pöydillä lisäistutuksille, mutta hyvässä vauhdissa ollaan. Hyvää ysstävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on täälläkin. Vähän vaan hirvittää jo valmiiksi ajatus siitä, että kohta on taas nurkat pyöreenä kaiken maailman purkkin :D Hyvää ystävänpäivää Anneli :)

   Poista
 4. Helmililja sisällä tuo kevään hitusen lähemmäksi - sehän on vanha suomalainen perinnekasvi niin sisätiloissa kuin ulkonakin! Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on musta niin varma kevään tulon merkki. Enemmän jostain syystä kuin muut kukat. Niin herkkä ja ihana.

   Poista
 5. Kaivoin kylvömultapussin esiin ja ostin vaihtomultaa huonekasveille. Tästä se lähtee. Aurinkokin pilkistää pilven takaa.
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 6. Valmistaudutaan. Keijunmekot kylvetty, kelloköynnös menossa kylvöön, ei muuta tälle kuulle. Purnukkashow on melkoinen ja multaa joka paikassa, ennen kuin saa ei-lämmitettävään kasvariin kaikki purkit. Kaunis helmilija-asetelma. Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelloköynnöstä täälläkin tulossa. Toivotaan isoja köynnöksiä runsailla kukilla meille molemmille :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig