sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Kesäkukkia - mikä on teidän suosikkinne?

Alkuvuosi on loistavaa suunnitteluaikaa kevään esikasvatusurakkaa ajatelleen. Kuvien kahlaus auttaa vertailussa. Kallistun aina vaaleanpunaisen, valkoisen ja violetin sävyihin. Olen varionut niistä erilaisia istutuksia vuosien saatossa. Oma suosikki on ollut tummaakin tummempi kesäkukkaistutus, jossa oli purppuraista koristebataattia, tummia petunioita ja liiloja jättiverbenoita sekä petunioita. Jostain kumman syystä en kuvannut niitä juurikaan mikä on harmi. Mutta tässä tulee muita kesäkukkasekoituksia. Mistä te tykkäätte?


1. Täysin vaaleanpunainen istutus hyvin samansävyisillä riippaverbenoilla ja petunioilla.


2. Kahdesta suunnasta kuvattu melko ruotsalaistyyppinen sekoitus romanttisia ja rentoja kasveja kuten pelakuita, kelloköynnöstä, sirokesäkynttilää, yrttejä ja keijunmekkoa. Istutuksen kruunaavat pikkupuut kuten kuvassa näkyvä viikuna.

 

 3. Vihreää ja valkoista yhdistettynä mustavalkoisiin ja ruskeisiin kalusteisiin ja tekstiileihin. Antrasiitin harmaat parvekelaatikot ovat suosikkini ja ne taipuvat myös tähän istutukseen kauniisti.


4. Tämä lienee kirjavin istutus mitä meillä on ikinä ollut. Vaikka pinkin, liilan, valkoisen ja vaalenpunaisen sävyinen istutus oli kaunis, niin se oli ehkä omaan makuuni turhan täräkkä. 

Leppoisaa sunnuntain jatkoa!
SHARE:

23 kommenttia

 1. Hienoja kesäkukkaistutuksia kaikki, mutta eniten taidan pitää tuosta rennosta ruukkukokoelmasta:)

  VastaaPoista
 2. Upeita kaikki.! Itse suunnittelen myös,mutta taidan jälleen kallistua pelargonioihin, niitäkin on monia värejä ja saa sekä ammpelliin, laatikoihin että ruukkuihin. Tosin aina minulla on monia muitakin,lobeliaa, lilaa petuniaa tai sen muihin punertaviin sävyhin. Näin kun olen ollut suomesta pois yli 15v v mitä on täräkkä ?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vasta viime vuosina hurahtanut petunioihin. Ne ovat aivan vertaansa vailla parvekelaatikoissa, joissa ne kasvavat tuuheiksi ja ryöppyävät yli laitojen. Pelakuut on ihania ruukuissa!

   Täräkkä on sellainen turhan voimakas :D Äidin puolen savolaiset juuret eivät ole voineet olla vaikuttamatta kieleeni :D

   Poista
 3. Minä hurahdin viime kesänä täysin pioniunikoihin. Tosin eivät ole oikein noita varsinaisia ruukussa viihtyviä kesäkukkia, vaan kukkapenkissä. Monipuolisuudessaan, monissa väreissään ja monissa muodoissaan pioniunikot on kyllä aika vastustamattomia.
  Toinen kestosuosikkini on eri väriset hajuherneet. Niitä on mukava kasvattaa vaikka amppelissa tai kukkalaatikossa, jaksavat kukkia koko kesän kun vain nyppii kukat pois ennen palkojen kehittymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös suorakylvettävistä, joita on paljon perennapenkeissä ja keittiöpuutarhassa. Parvekkeen haluan täyteen kaikkea ihanaa, joka kukkaa varhaisesta kesästä pitkälle syksyyn.

   Poista
 4. Ihania kesäkukkaistutuksia! Noista suosikkini on rennon kesäinen 2. Itse suosin kesäkukissa suorakylvettäviä sekoituksia. Ne ovat paitsi helppoja niin myös värikkäitä ja pörriäisten ja perhosten suosikkeja. Ruukuissa suosikkini on värikäs leijonankita. Olen aika huono yhdistelemään kesäkukkia. Onneksi blogeista saa vinkkejä siihenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kuvauksellisin, ja on ihanaa, kun joukkoon sopii kaikki rompe ja sisustukselliset tavarat. Leijonankita on ihana, vaikka mulla sitä ei jostain syystä ole ollutkaan.

   Poista
 5. Ihastuin tuohon valkoiseen. Yleensä kyllä tykkään keltaisista kukista, mutta tuo näytti kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on ihana silloin kun siinä on kaikki muut elementit kohdillaan. Koko valkoinen puutarha olisi ihan unelma!

   Poista
 6. Kauniita kaikki. Varsinkin itse kasvatetut. Taidan kallistua valko-vihreään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä mustakin niin kiva, että toistan sen kyllä yhdellä parvekeella. Se oli tosi kiva makkarin edustalla. Sinne oli kiva hipsiä istumaan :)

   Poista
 7. Valkoiset ovat aina kauniita ja rauhoittavia, mutta minä pidän väreistä! Rakastan sekoitella eri värisiä asetelmia, en tiedä, johtuuko pitkästä pimeästä syksystä ja valkoisesta sinäänsä kauniista talvesta, että kesällä haluan vähän iloisia värejä. Sinun kukkasistasi kallistun tuohon vaaleanpunaiseen pelakuuhun, johon lisäisin vähän lilaa. Suloinen on kyllä verbenakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina kaikenlaista :D luulen, että teen vähän eri värisiä ryhmiä sinne sun tänne ensi kesänä. Parvekkeella on parasta se, että joka kesä voi veivata sen ihan uusiksi.

   Poista
 8. Niin kauniita ja herkullisen värisiä kaikki!
  Mutta kyllä minäkin henkilökohtaisesti tykkään eniten valkovihreästä. Teidän talo on ihanan neutraalin värinen, se antaa tilaa revitellä kaikenmaailman väreillä. Se on huippua!
  On myös mahtavaa, että olet vaihdellut kesäkukkaistutusten kasveja, monesti sitä jumahtaa tylsästi niihin samoihin joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta vaihtelu ja kokeilu on ihanaa! Lisäksi siinä oppii. Mä olen kyllä taipuvainen himpun moderniimpiin isoissa linjoissa, koska talo ei sellainen oikeasti tosi vanha. Talon vaikutusta värivalintoihin ei voi vähätellä. Aina se vaan tuppaa vaikuttamaan.

   Poista
 9. Kaikki on kauniita, mutta ehkä valkoinen kaikkein kaunein. Minulla on laatikoissa yleensä sinistä lobeliaa ja sen kanssa samettiruusuja tai petunioita, eri vuosina eri värisiä ihan sen mukaan miltä tuntuu siemen- ja taimiostoksilla. Kukkapenkissä on joka vuosi ainakin tummanpunaviolettia tsinniaa ja sekoitus eri värisiä leijonankitoja, ne olen todennut helpoiksi kasvattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tsinniakin suorakylvönä? Kappas ei ole tullut mieleenkään. Ne on NIIN upeita!

   Poista
  2. Ei toki suorakylvönä. Kasvatan taimet alkuun kuistilla ja kasvihuoneessa kuten leijonankidatkin, mutta onnistuu takuuvarmasti.
   Mari K

   Poista
 10. Nro 2 on suosikkini, koska pelargoniat ovat lähellä sydäntäni aina ja ikuisesti :) Taas jännityksellä odotan, saanko niitä säilymään hengissä talven läpi...

  Jätin sinulle haasteen blogiini. Osallistu, mikäli jaksat :)

  VastaaPoista
 11. kakkonen on minunkin suosikkini:)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig