perjantai 25. tammikuuta 2019

Ensimmäiset väärät kylvöt

Kasvukauden ensimmäiset kylvöt on tehty. Manasin jo instan puolella tulliin juuttuneita siemeniä, joita olen odottanut Englannista jo 2,5 viikkoa. Tein tulliselvityksen, mutta pakettia ei näy ei kuulu. Kyllä risoo. Kyydissä on jättiverbenan siemenet, jotka pitäisivät olla jo uinumassa hankipeiton alla. Onneksi latva-artisokan ja kelloköynnöksen kanssa ehtii vielä helmikuun puolella hyvin.  


Kiukuspäissäni ostin kaikenlaisia siemeniä suunnitelmasta välittämättä. Suurin osa niistä on myöhempiä kylvöjä. Onneksi. Koska multasormia syyhytti jo melkoiseen malliin, ostin keijunmekon ja chilin siemeniä. Tarvitseeko edes mainita, että kumpaakaan ei ollut suunnitelmassa. Moni himokasvattaja ymmärtää suunnitelman tärkeyden. Valon ja tasojen määrän ollessa rajallinen, sallii suunnitelma vain hieman tai ei ollenkaan lipsumista. Koska silloin pitää tinkiä jostain muusta tai olla luova. Mutta ovathan chilit ja keijunmekotkin tärkeitä. Ja kai se ylimääränen kukkapöytäkin jostain ilmestyy, kun meillä on niin avaraa ja tilavaa. Joka vuosi jymäytän itseäni samoilla verukkeilla. Koska ei meillä enää huhtikuussa ole sen enempää tilaa kuin avaruuttakaan. On vain isoja ja pieniä taimia, jotka on pakattu kasvatuspöydille niin piukkaan, että hyvä kun kastelemaan mahtuu. Ja näin sitä mennään taas. Joka jumalan vuosi sama homma. Miten sitä ei koskaan opi?


Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua! Joko on keijunmekot mullissa?

SHARE:

5 kommenttia

 1. Tästä se kesä alkaa, on ihana laittaa siemeniä kasvamaan ja odittaa kun se itu sieltä nousee mullasta.Meillä kasvatellaan vähän kasveja,kun ei ole tilaa sekä valoa etelän puoleisilla ikkunoilla.Sitten lasiterassille myöhäisemmät kasvatukset laitan.

  VastaaPoista
 2. Ihana kevät-aika, sitähän tämä jo on :)) Minulla ovat paprikat ja muutama chili taimella, ja jotain muutakin. Nyt pitää olla maltti mielessä (ei kuitenkaan ole) koska keinovalokaan ei yletä kovin laajalle, puhumattakaan tilasta. Ei ole vielä keijunmekot, eikä kelloköynnökset mullassa, pitää katsoa muistiinpanoista mihinkä aikaan ne laitoin viime vuonna. Laitan aina jokseenkin samoihin aikoihin.
  On tämä aika niin kutkuttavan jännää, ja jännemmäksi muuttuu senhän kaikki multapeukut tietävät. Vielä yksi ihanuus mietinnässä, nimittäin tomaattilajikkeiden valinta (tai vaikeus mitä jätetään pois)!
  Ihania kylvösuunnitelmia ja kylvöjä sinne 🌱🌸☀️

  VastaaPoista
 3. Tänään tein ensimmäiset kylmäkäsiteltävien kylvöt ja laitan ne jääkaappiin. Tuo tilanahtaus taitaa olla jokaiselle niin tuttua. Keijunmekot jätän välistä tänä vuonna, tulee muuta tilalle.
  Kirjoitustasi oli hauska lukea, sen "vakavuudesta" huolimatta.

  VastaaPoista
 4. kyllä vain, ihan pientä vihreyttä pilkistää Keijunmekko kylvöistä. Samoin orvokeista.Kylmäkäsittelyyn meni köynnöspinaatti.

  VastaaPoista
 5. En usko että tänäkään vuonna kylvän mitään ennen maaliskuuta, kun odottelen luonnonvaloa. Chilit on sitten ensimmäisiä.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig