sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Kevään kukkasuunnitelmat

Tammikuussa on aika tehdä kevään esikasvatussuunnitelma. Ajoitus ei ole ollenkaan liioiteltua, koska listalla on joka vuosi pari hyvin varhaista kylvettävää. Myös kylmäkäsittelylle on varattava aikaa. Törmäsin myös siihen viime vuonna, että Suomesta tilatut jättiverbenan siemenet lähetettiin 3 viikkoa myöhässä, mikä sotki koko aikataulun. Tämä oli hyvä muistutus siitä, että niitä kaikkein kivoimpia tavoittelevat kaikki muutkin. 


Kevään esikasvatussuunnitelma on hyvin kukkapainotteinen. Perennat alkoivat kummasti kiinnostaa pienen tauon jälkeen, kun törmänkukat hiipuivat kukkapenkeistä yksi toisensa jälkeen. En malta myöskään olla katsomatta mitä kivoja akileija-lajikkeita nettikaupoilla on, jos tilaan muutakin. Pari viimeistä kesää on kasvatuslistaani hallinneet kukat joita voi hyödyntää leikkoina. Hullutus vaan pahenee joka vuosi. Mietin jopa, että jos tiputan tomaatit kasvatuslistalta niin saisin enemmän esikasvatustilaa kukille. Tomaattilajikkeiden laatu ja saatavuus on lähitorilla niin hyvä, että tämä uhraus kiinnostaisi valtavasti. 


Daalioita minulla on joka vuosi. Talvetetut juurakot säästävät pitkän pennin, kun uusia lajikkeita ei tarvitse ostaa kuin pari. Messujen laarit kierrän tänä vuonna kaukaa ja ostan vain huolella valittuja lajikkeita. Lähes valkoiset ja pienikukkaiset auringonkukat olen todennut loistaviksi ja kahtena kesänä. Viime kesän uutuus kesäpäivänhattu 'Cherry Brandy' jatkaa listalla. Jättiverbena ja kelloköynnös ovat olleet kestosuosikkeja jo pidempään. 


Tämän vuoden trendiväri koralli on vilahdellut monessa muodossa blogeissa ja instassa. Näitä erikoisempia sävyjä on helpompi löytää ulkomaalaisista kaupoista. Versoilevan uusimmassa artikkelissa parhaat ja luotettavimmat nettikaupat on listattu kätevästi. En jaksa tilata monesta eri kaupasta.Selasin tarjontaa läpi ja totesin, että Chilternseed on omiin tarpeisiini kaikkein monipuolisin. Sieltä löytyi kaikki omat suosikit (jättiverbena, kesäpäivänhatut ja kelloköynnös) sekä erikoisemmat jutut joita haluan kokeilla (koralli kiinanasteri, sudenporkkana ja ranskantulikukat). Vaikka kasveja löytyy hyvin suomalaisista kaupoista, on lajikkeiden ja sävyjen kirjo monipuolisempi rapakon takana. 


Jos keskustelu siementilauksista kiinnostaa, klikkaa itsesi Versoilevan facebook-tilin seuraajaksi ja hyppää mukaan keskusteluun. Minä ja Hernepensaskujanteen Johanna olemme juttuseurana 8.1. klo 18.00-20.00. Toivottavasti teistä löytää paikalle mahdollisimman moni.

Ihanaa viikon alkua!

SHARE:

1 kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig