keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Hyvää ystävyyttä

Hyvää ystävänpäivää! Päivän kunniaksi pohdin ja ruodin ystävyyttä. Sen merkitys on korostunut iän myötä. Ei niin ettenkö olisi aina arvostanut sitä. Ajan saatossa olen alkanut miettiä sen laatua, ja sitä, millaista ystävyyttä haluan elämääni. Olen aina ollut herkkä aistimaan muiden ihmisten tuntemuksia ja tuulahduksia. Siedän huonosti yllätyksiä ja ennalta arvaamattomuus saa minut stressaantumaan. Kyse ei ole kontrollin tarpeesta. Tasaisuus vaan on minun juttuni. 10 vuotta sitten aloin tietoisesti väljentää välejäni ihmisiin, joiden koin syövän energiaa. On ollut vaikea päättää pitääkö aina olla ystävä ja olkapää sellaiselle ihmiselle, joka itkee jokaisella kerralla ja keskittyy lähinnä omiin asioihinsa. Mietin, myös sitä, että millaista on toveruus, joka perustuu siihen, että vain minä otan yhteyttä. En aina itsekään ole onnistunut ystävyydessäni. Toisaalta ymmärrän, että silloin seurani tuskin on enää kovin toivottua. En esimerkiksi kerro kovin helposti henkilökohtaisia asioitani. Kerron vain kouralliselle, ja heillekin valikoivasti. Ymmärrän, että se voi tuntua epäreilulta. En myös jaksa pitää tasaisesti ja jatkuvasti yhteyttä. Puolisoni on ainoa, joka kuulee suodattamatta kaiken. 


Olen siitä iloinen, että elämässäni on ystäviä monesta eri elämänvaiheesta. Rakkaimman ystävistäni olen tuntenut lapsesta saakka. Yhtä tärkeitä ystäviä sen sijaan on kertynyt pitkin poikin elämän varrelta. Aikuinen ystävyys on siitä kivaa, että yhteistä on yleensä paljon. Siis muutakin kuin se, että satuttiin hiekkalaatikolle samaan aikaan. Omanlaisensa onnenkantamoinen on sisko, jonka kanssa on vain vuosi ikäeroa. On hauskaa kasvaa yhdessä koko ajan samassa elämänvaiheessa.  Oli myös ihanaa oivaltaa, että on ihan ok, että jotkut ihmistä ovat lähinnä hyviä tuttuja ja kavereita. Sellaisia kenen kanssa on kiva vaihtaa kuulumiset, kun törmätään, mutta ei ole tarvetta heittäytyä sydänystäväksi. 



Blogimaailma on tuonut mukanaan monta ihmistä, jotka ilahduttavat valtavasti. Mukaan on tarttunut ystäviä ja tuttuja yllin kyllin. Tunnistan monet teistä kommentoijista nimimerkeistä, vaikka en ole teitä ikinä tavannut. Ihanaa ystävänpäivää teille jokaiselle!

SHARE:

2 kommenttia

  1. Hyvää ystävänpäivää sinullekin ja kiitos mielenkiintoisesta blogistasi!

    VastaaPoista
  2. Hyvin kirjoitettu! Oli mukava nähdä!

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig