keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Myrskykukkia

Olen ollut viimeiset kaksi päivää samoissa puuhissa kuin moni muukin somen kuvavirran mukaan: olen saksinut korin ja maljakoiden täydeltä leikkoja myrskyn alta. Olen kerännyt surutta isot määrät daalioita kimpuiksi. Mieluummin näin kuin se vaihtoehto, että sade ja tuuli riepottavat herkkiä kukkavarsia. 


Olen erityisen iloinen siitä, että vaikka syksy on saapunut meidänkin puutarhaan niin silti on mitä kerätä. Ja katsokaa näitä ihanuuksia. Ei ihan mitä tahansa kukkia vaan juuri niitä kesän kauneimpia. Syyskesä ja jopa syksy ovat leikkokukkien parasta aikaa. Juuri nyt kukkivat daaliat, kaunopunahatut, kellopeipit, kiinanasterit, jättiverbenat ja monet muut ihanuudet. Villiviinin versoissa on jo punaista ja eukalyptus on kasvanut sellaisiin mittoihin, että siitä raaskii leikellä surutta. 


Tein kaksi suurta kimppua sisälle. Nyt toivotaan, että myrsky ja syyssateet eivät katko kaikkia kukkia. Leuto syksy on mahdollistanut poikkeuksellisen kauniin daaliasyksyn. Ensimmäinen kylmä yö koituu aina kertaheitolla daalioiden kohtaloksi. Toivoisin, että kukinta jatkuu vielä hieman. 


Kukkaista syksyä kaikille!

SHARE:

1 kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig