maanantai 22. helmikuuta 2021

Leppoisasti lomalla

Loma on sujunut leppoisasti. Olen todennut saman minkä moni muukin kuluneen vuoden aikana - Suomessa on ihan yhtä kiva reissata kuin muualla. Riitää, kun poistuu jonnekin kotoa. Ei tarvitse edes pakkautua täyteen buukattuun koneeseen kohti Pohjoista.  Läheltäkin voi löytyä kiva retkikohde.


Meidän kriteerit olivat seuraavat: kiva mökki keskellä ei mitään, suht lähellä kotia. Maisemaikkunat kohti rantaa olivat iso plussa. Työt oli helppo jättää taakse. Yllätykseksi mökki oli paljon paremmin varusteltu kuin mitä ilmoitus antoi ymmärtää. 


Ehkä vuokraaja ei tajunnut, että puutarhaan hurahtanut innostuu talvellakin vanhasta kasvihuoneesta, jossa on täydellinen tiililattia. Pihassa oli myös erikoisia tiilirakennuksia, joita ihmetellä. En ole tällaisiin törmännyt Suomessa ikinä. Aivat ihanat!Mökin omistajien maatila ei näkynyt meille, mutta ilokseni heidän karvaiset sarvipäänsä olivat mökin naapurissa. 


Matkailu on tällä hetkellä haastava pala purtavaksi. En näe itseäni edes ruuhkaisessa hiihtokeskuksessa kotimaassa puhumattakaan ulkomaan reissuista. Pysyn mieluummin väljemmillä vesillä. Tekemistä tarjosivat yhteiset leffahetket, koko perheelle hommatut lumikengät ja  ulkoporeamme, jossa erityisesti nuoriso viihtyi. Tässä oli jo enemmän kuin olisi edes kaivannut. 


Parasta oli kuitenkin huilitauko ja akkujen lataaminen. Vaikka yksi pitkä kesäloma olisi tosi ihana, sopii minulle nämä lyhyet lomat pitkin vuotta paremmin. Nämä 4 päivää ovat tuntuneet mittaansa pidemmiltä on ihanaa, että lomapäiviä riittää vielä kotiinkin. 
Mitä ajatuksia reissaaminen teissä herättää?  

SHARE:

4 kommenttia

 1. Miten hyvä löytö tuo teidän mökkiloma! MInä olin suunnitellut lähteväni naisporukassa viettämään tämän kevään syntymäpäivää New Yorkiin, mutta jo viime kevään aikana tajusin, ettei siitä taida tulla mitään. Kaukaisia ulkomaanmatkoja teen harvoin; kaukaisin kolkka jossa olen käynyt, taitaa olla Itävalta tai Islanti. Eniten reissaan Viro-Ruotsi-Norja-akselilla. Mutta korona on vaikuttanut siihen, että en halua lähteä ulkomaille, edes sinne Ruotsiin. Suomessa reissaamme kyllä asuntoautolla jonkun verran, tosin sekin on viimeisen vuoden aikana jotenkin hyytynyt. Oikeastaan en käy nyt mielelläni edes lähikaupungissa. Ainut paikka, johon on aika ajoin päästävä (koronalukemat huomioiden toki), on lapsuudenkoti. Mietin, että ehkä elämä on muuttunut pysyvästi? Haittaisiko se? Ei varsinaisesti, sillä olen oikeia kotihiiri. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aika samoilla linjoilla. Kyllä tässä malttaa pysyä kotona ja lähellä kotia vielä tovin. Vanhempien luona olen käynyt kerran koronan aikana. Toivoisin, että ihmiset tsemppaisivat vielä vähän. Asuntoauto kuulostaa kyllä ihanalta. Läheltäkin löytää kaikkea kivaa, olen itse kolunnut luontokohteita päiväseltään kuluneen vuoden aikana.

   Poista
 2. onpa ihanan näköinen paikka! Lappiin kaipailen, mutta nyt ei ole aika reissata

  VastaaPoista
 3. Onpa ihanan näköinen paikka! Siellä varmasti unohtuivat työt ja mieli lepäsi. Tuollainen mökkiloma osoittaa sen, että turvallisiakin vaihtoehtoja lomailuun löytyy.
  Mikähän tuo upea tiilirakennus torneineen on?

  No, tänään varmasti kaikki ymmärtävät, että ollaan vakavassa tilanteessa ja kaikkien pitäisi jaksaa vielä vähän tsempata. Mietin meidän hallitustakin, kuinka koville he ovat joutuneet ja saavat varmasti paljon kritiikkiä osakseen. Ei ole helppoa tehdä päätöksiä.
  Voimme jokainen omalta osaltamme olla vaikuttamassa ja puhaltamassa yhteen hiileen. Onneksi meille puutarhaihmisille löytyy harrastukset kotoa. Voi olla, että esikasvatus saakin ihan uudet mittasuhteet, kun maaliskuu kotoillaan.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig