maanantai 11. maaliskuuta 2024

KOHTI KESÄÄ JA KUKKIA - MONTA TAPAA KASVATTAA

 Kaupallinen yhteistyö: Korpikangas Siemen Frö 

korpikangas-siemen-frö-100outdoor

Mitä olisi kesä ilman kukkia?

Suurimman nautinnon kesästä ja kukista saa, kun seuraa taimen matkaa ihan alusta asti. Minulle se tarkoittaa läjäpäin siemeniä, mukuloita, sipuleita ja juurakoita, joista kasvatan kukkia pihan täydeltä. Varoituksen sana on kuitenkin annettava - tämä on todella koukuttavaa puuhaa. Ja kuten parhailla asioilla on yleensäkin tapana, myös tässä nälkä kasvaa syödessä. Korpikangas Siemen Frön valikoimassa riittää onneksi valinnanvaraa. Sieltä löytyy laaja valikoima siemeniä, liljan sipuleita, daalian juurakoita, kukkien mukuloita, perennan juurakoita ja pikkutaimia! On helpottavaa, kun kaikki saa samasta paikasta, yksillä postimaksuilla. Tilaamisen jälkeen voi keskittyä olennaiseen.

Korpikangas Siemen Frön verkkokauppaan pääset täältä.

kati-jukarainen

Perennan juurakot ja pikkutaimet - kukkia nopeasti

Oletko ikinä kokeillut kasvattaa perennoja juurakoista? Kukkivaan lopputulokseen päästään yleensä jo samana kesänä ja kasvatus on helppoa. Olen itse kasvattanut ison osan pihani perennoista, joko pikkutaimista tai siemenestä saakka. On antoisaa nähdä kasvin eri kasvuvaiheet, kun se on vielä matkalla lopulliseen kokoonsa. Kasveista ja kasvattamisesta oppii ainoastaan tekemällä. Mitä enemmän ja mitä erilaisempia perennoja kasvattaa, sitä parempi näppituntuma syntyy. Puutarhahommissa ei voi oikaista. Se on ollut mielestäni puutarhassa aina parasta. Oman käden jäljen näkee nopeasti, tekemällä oppii koko ajan lisää ja aina on mahdollisuus kasvaa vielä paremmaksi.


perennan-juurakot-100outdoor


Oma kukkamaa


Olen kasvattanut omaan pihaani valehtelematta satoja taimia ellen enemmänkin. Kun aloin rakentaa pihaani, esikasvatin  valtavat määrät perennan taimia joka vuosi. Nyt kun piha on pullollaan kukkia, keskityn enemmän kesäkukkien kasvattamiseen. On silti ihanaa yhä kasvattaa joku uusi perennalaji joka vuosi, koska nautin siitä niin paljon. Itse kasvatetut kukat ovat kuin muistojen kirja kaikilta niiltä vuosilta, jotka olen pihaani uhrannut. Ilahdun joka kesä, kun näen monivuotiset kukkani uudestaan.


kukkasipulit-korpikangas

Korpikangas Siemen Frö


Korpikankaalla on myös herkullinen valikoima perennojen pikkutaimia ja juurakoita, jotka ovat saavuttaneet suursuosion. Osa juurakoista on vasta tulossa varastoon, mutta suosittelen tekemään tilauksen heti - suosituimmat myydään aina nopeasti loppuun.


Omia suosikkejani perennan juurakoista ovat purppuratulikukan lajikkeet ‘Jolly Eyes’ ja ‘Gainsborough’. Pioniharrastajille löytyy monta vaihtoehtoa eri väreissä. Muista vilkaista myös erikoisen väriset saksankurjenmiekan lajikkeet. Pikkutaimista löytyy puolestaan esimerkiksi ihania leikkokärsämön värikkäitä lajikkeita, erilaisia loistosalvioita, useampi sammalleimu, mirrinminttuja ja mun ikisuosikkeja, törmäkukkia.


daalia-kati-jukarainenDaalian juurakot - Kasvata penkissä tai ruukussa


Aion kasvattaa tänäkin vuonna daalioita. Vaikka talvetan juurakot, hommaan uusia lajikkeita joka vuosi. Olen todennut, että aina on tilaa uusille daalioille - jos ei kukkapenkissä niin ainakin ruukuissa. On samaan aikaan harmi ja hyvä juttu, että aina joku talvetettavista juurakoista ei kestä kevääseen saakka. Olen täysin kyltymätön uusien daalialajikkeiden edessä, joten on hyvä, että on myös mahdollisuus hommata uusia. Korpikankaalla on laaja valikoima erilaisia daalioita. Kun hommaa juurakot kaupasta, joka on erikoistunut juurakoihin, mukuloihin, sipuleihin ja siemeniin, voi olla varma, että juurakot ovat laadukkaita.

daalia-kati-jukarainen

Katso Korpikangas Siemen Frön koko valikoima. Ihanaa kukkien täyteistä kevättä!

SHARE:

1 kommentti

  1. Olen jo vuosia tilannut siemeniä tästä verkkokaupasta. Monipuolinen valikoima ja myös hieman harvinaisempia siemeniä.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig