perjantai 29. toukokuuta 2015

IHANAISET KESÄKUKKANI


 Tänään tulee vettä taivaan täydeltä, mutta eilen paistattelin näin ihanassa kelissä.
Kannoin kipot, kapot, taimet ja mullat nurtsille ja ruukutin kasveja auringon helliessä.


Minä+multa tietää aina hirveää sotkua. Istutan kasvit siitä syystä mieluummin nurmikolla. Samalla saan istua tulppaanien vieressä, mitä ei muuten kiiressä tule tehtyä. Kaverini kertoi juuri ottaneensa kuvia tulppaaneistaan. Talvella niitä on kuulemma aikaa katsellakin. Tunnistaako joku muukin tämän ajallisen pulman?

Vaikka aika on tosi kortilla, niin yritän myös nauttia tekemisestä. Minulle se tarkoittaa esimerkiksi kasaa kaunista ruukkuja ja ihania kasveja. Kyllä noiden keskellä kelpaa istua kahvimukin kanssa. Samalla saa  aikaiseksisin. 


Käytän kesäkukille GreenCaren kesäkukkamultaa (klik). Olen vähän ailahteleva kastelija, ja tässä mullassa on kastelukiteitä valmiiksi mukana, mikä helpottaa minun hommaani. Ostin GreenCaren multaa kesäkukille viime kesänä ensimmäistä kertaa ja olen ollut tosi tyytyväinen. 
Käytän kesäkukkamultaa myös ruukussa oleville yrteille. Omasta kokemuksesta se sopii niille paremmin kuin tavallinen puutarhamulta. Kesäkukkamulta on asteen kuohkeampaa. 
Kesäkukat lannoitan vaaleanpunaisella ihmeaineella (klik), kuten olen monen puutarhaintoilijan sitä kuullut kutsuvan. Kesäkukkien kohdalla en hirveästi säästele lannoitteen kanssa. Varsinkin isompien köynnösten veteen lisään lannoitteen joka kerta, kun täytän altakastelun.


Nyt toivotaan joukkovoimin aurinkoa lisää!

Postaus on tehty yhteistyössä GreenCaren kanssa.
SHARE:

10 kommenttia

 1. Onneksi kevät on ollut niin viileä, että kaikki kukinta on edennyt hitaasti. On ehtinyt niitä ihastellakin! Ihanan värisiä ruukkuja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Mulla on ollut niin haipakkaa, etten ole ehtinyt ajatella moista. Tulput on kyllä hyvässä terässä olleet jo tovin ja eivät näytä hyytymisen merkkejä. Noi ruukut on Elhon. Eikö ole aika nameja?

   Poista
 2. Meikäläinen on myös melkoinen sotkea tuon mullan kanssa. Voi vain kuvitella millaiselta sisätilat näyttävät kevään taimipuuhastelun hetkellä. Onneksi on päästy jo ulos puuhastelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin helpotttunut, kun kaikki multahommat ovat nyt siirtyneet ulos. Odotan myös, että kaikki potit siirtyvät perässä. Tässä kohtaa olen jo hieman kärsimätön :)

   Poista
 3. Nuo mullassa olevat kastelukiteet ovatkin oiva apu puutarhurille.

  VastaaPoista
 4. Aijahas, täytyisköhän munki testaa kesäkukkamultaa kun oon vähän unohtavainen kasteluiden suhteen. Itseasiassa kun olen reissussa ja homma jää paremmallepuoliskolle niin, ehkä parempi.. :)

  Ei kuitenkaan vielä uskalla täällä meillä kesäkukkia haalia hirveästi, kun on tota hallanvaaraa niin paljon vielä!!

  VastaaPoista
 5. Minulla on samat aineet kokeilussa, katsotaan... Ihan sääli, että aina parhaimpaan kasvuaikaan on aina niin kiire töissä, eikä ehdi keskittyä tärkeimpään. Ehkä tulevassa, toivon niin...

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistä! Onkos tuo isolehtinen banaani? Haaveilin sellaisesta ja kiinnostaisi tietää sinun kasvupaikkasuosituksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On banaani. Mulle se tulee parvekkeelle, joka on tosi lämmin, mutta ei paahteinen katoksen takia. Älä laita sitä paahteeseen, mieluummin aurinkoon tai jopa puolivarjoon. Olen nähnyt banaanin pärjäävän kukkapenkissä ja ruukussa. Multa saisi kuivahtaa kasteluiden välillä. Talveksi tietysti sisälle. Katsotaan miten se pärjää kuivasa huoneilmassa. Aion suihkuttaa runsaasti. Banaani on kuitenkin toripiikin kasvi. Kokeilemaan vaan! Omani on VIherpeukaloiden myymälästä.

   Poista
  2. Samasta paikasta huomasin kasvin, mutta nyt näkyy olevan loppuunmyyty. Kiitos ohjeista! Trooppista kosteutta ainakin riittäisi, mutta lämpö puuttuu. Pidän silmät auki, josko jostain vielä löytyisi. Sisällä banaani viihtyi lapsuudenkodissani monta vuotta ilman erityiskohtelua. Muistelisin äitini vain kyllästyneen sen leveään lehdistöön, joka haittasi olohuoneen ikkunan editse kulkua. Paikka oli varjoinen leveiden räystäiden takia.

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig