torstai 7. toukokuuta 2015

RUUSUN TUOKSUA


Olen hengannut tuolla internaatin ihmeellisessä maailmassa ja löysin facebookin syövereistä ryhmän jossa jengi jauhaa englantilaisista puutarhoista. Minun supisuomalainen pihani on aika kaukana Gertrude Jekyllin maailmasta, mutta siitä se ajatus sitten lähti...

Kaivinkone tuli pihaan ja raapi loput kurtturuusun jämistä, raapi rikkaruohottuuneen pinnan ja oikaisi täysin vinksallaan olevan pihatien. Yht äkkiä huomasin suunnittelevani laajoja perennaistutuksia ja kirsikkapuiden paikkoja.Oman pihani suhteen en ole kovin järjestelmällinen ja huomasin ajatuksissani kiikuttavani ensimmäisiä ruusuntaimia pihaan. Kun kevät tulee olen täysin vietävissä. Kasvit vaihtavat paikkaa, innostun jokaisesta kasvista ja haluan päästä möyhimään multaa.

Tämä Kirsikkamäeksi nimeämäni läntti paljastui hiekka- ja multamaaksi, mikä on melkoinen onnenkantamoinen. Olen nyt 3 päivää kaivanut rikkaruohoja ja kipannut GreenCaren pussimultaa pudistetun pohjan päälle. On kuulkaa aika mukava istutella. 

Tähän multa asiaan–palataan vielä. Sellaista projektia pukkaa täällä!

SHARE:

17 kommenttia

 1. Hyvä meininki! Täällä vähän samalainen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ihan niin suureelliset meiningit ole kuin teillä :D

   Poista
 2. Istutusvaiheet on täälläkin menossa. Kaupunkipihalta toin hortensian tänne maalle, jossa onkin tilaa levittäytyä. Istutin myös valkoisen köynnösruusun aurinkoisen paikkaan. Toivottavasti lähtee kasvamaan. Valkoinen on niin ihana väri. Multaa menee enemmän kun jaksaa kantaa:)

  VastaaPoista
 3. Tämä kasvien siirtely on jonkinlainen ketjureaktio - mutta miten selätät vuohenjuuren...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman. Työstän aika isoa aluetta, johon siirrän ja jaan perennoja toisaalta. Toisaalle syntyy sitten koloja ja sinnekin pitää touhuta jotain :D

   Poista
 4. Hyvä siitä tulee! Keväällä on aina kova into päällä. Nyt on jo ollut muutama mukava päivä säiden suhteen niin että on päässyt tekemään töitä puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan romuna joka ilta. Kertoo jotain työn määrästä. Täällä satoi toissapäivänä, mutta urheasti menin märälläkin kelillä pariksi tunniksi.

   Poista
 5. Ruusuja ja kirsikoita....kuulostaa hyvältä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kuulostaa. Ja tosi paljon perennoja ja sipulikukkia!

   Poista
 6. Nuo kirsikkapuut ovat niin kauniita kukkiessaan - huumaavan kauniita!
  Ihmeellistä, että keväällä ei juuri pihalta malta pois pysyä, kun sormet syyhyävät koko ajan tekemään jotain kapsutushommia. Terapeuttista puuhaa, sanoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat. Mieli tekisi erilaisia koristepuita hankkia, mutta tila on rajallinen. Olen aina haaveillut kirsikkapuiden rivistä ja tähän osaan pihaan sekin toive vielä mahtui. Lisäksi odotan kieli pitkällä satoa :D

   Poista
 7. kevät vie puutarhurin mukanaan:)

  VastaaPoista
 8. On se kyllä mahtava tunne, kun pääsee täyttämään kasveilla uutta hyvämultaista ja tyhjää istutusaluetta! Onneksi on viikonloppu tulossa, niin ennättää pihahommiin. Jokunen kasvi odottaa istutusta täälläkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään ei ole ihampaa kuin siirrellä pehmeää multaa käsin, ilman lapiota, kun istuttaa kasveja. Kyllähän me kaikki se tiedetään :D

   Poista
 9. Enpä tiennyt moisesta facebookin ryhmästä, mutta nytpä tiedän. Kiitos :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig