perjantai 8. toukokuuta 2015

LISÄTILAA TAIMILLE


 Kevään huumassa kylvin satamäärin siemeniä. Olen kehittänyt vuosi vuodelta systeemiä, jotta taimipotit eivät valtaisi joka nurkkaa.


Sitten tulee se hetki, kun pitää koulia taimet. Pöytätila riitti juuri ja juuri kylvöastioille. Kun siirtää jokaisen pikkutaimen omaan ruukkuunsa... Noh, tietäähän sen  miten siinä tilan kanssa sitten käy. Aika tyypillinen näky meillä on se, että lattia otetaan käyttöön.
 

Posti toi tänään pelastuksen. Luhta Homen Vihertarha telineesee mahtuu enemmän taimia, kuin olin uskaltanut toivoa. Kätevänä emäntänä pistin kaksi pikkuamppelia keskiosan tyhjään tilaan roikkumaan. Ja tämä on niin nätti! Ei mikään hökötys.Bongasin Luhta Homen uuden puutarhasarjan mainoksen muistaakseni Viherpihan välistä.
Olin tosi iloinen, kun pääsin hypistelemään tuotteita Kevätpuutarhamessuilla. Tuotteissa on samaa henkeä kuin Luhdan sisustussarjassakin.


Kasvimaalle odottaa pääsyä esimerkiksi samettikukka 'Bolero'. En ole samettikukkia aiemmin kylvänyt itse. Nyt halusin erikoisempia lajikkeita ja helpoin tapa oli kasvattaa ne itse.

Ja mikä fiilis siitä tulee, kun omat kurkut, tomaatit ja kukat kurkkivat näin terhakoina.


Vaikka näiden kasvua on aina ilo seurata, niin ilo se on sekin, kun ne vihdoin saa siirrettyä parvekkeelle ja kasvimaalle. Yksi syy kylvömääriin on sekin, että kasvimaa kasvaa taas.


Ja silloin me ollaan valmiina. Minä ja mun taimet.

Postaus tehty yhteistyössä Luhta Homen kanssa.
SHARE:

9 kommenttia

 1. Taimia alkaa olla joka paikka täynnä täälläkin. Onneksi on tilaa myös vintillä ja kuistilla nyt kun ei ole enää yöpakkasia. Vuosien saatossa olen oppinut, ettei kannata kylvää enempää kuin on viljelytilaa :) Mutta joskus kukkien siemeniä ryöpsähtää taimikasvatusastiaan vähän liikaa :)

  VastaaPoista
 2. Mä vein tänään ekku kertaa osan taimista päiväkerhoon tonne kasvihuoneeseen.. Illalla haen takaisin. :D Jännittävää.

  VastaaPoista
 3. Hieno kukkateline muulloinkin kun kukkien kasvatusvaiheessa

  VastaaPoista
 4. Noi on tosi kivoja noi Luhdan tuotteet. Kukkatelineen voi sijoittaa vaikka keittiöön tai mihin vaan kun taimet muuttaa ulos. Tuo taimiaika saa mun esteettisyyden ja siisteyden katomaan. Mut keväällä mikään ei oo oikeastaan kauniinpaa kuin vihertävät taimet.

  VastaaPoista
 5. Hieno teline! Vihdoinkin saan taimet ulos harson alle:)

  VastaaPoista
 6. Perustimme kummityttöni (hortonomi) kanssa kahden naisen yhdistyksen, kohtuuden ystävät...pyrimme esikasvattamaan hyvin tarkasti sen mitä tarvitsemme...pyrkimystä se vielä on mutta niin hauskaa! Minusta tuntuu taimikaupassa kurjalta se että lajikketa on: samettikukka, tomaatti, keltainen tomaatti, chili, amppelitomaatti, pelakuu...siis mikä lajike, siitä ei ole mainintaa. Itse kun kasvattaa niin usein saa mitä haluaa jollei siemenpussit ole menneet pussitusvaiheessa sekaisin, ja sitäkin sattuu. Yhteiselämä taimien kanssa päättyy pian ja nekin pääsevät meistä eroon omalle kasvupaikalleen kukoistamaan...ihanaa aikaa...hellitään pikkutaimia!

  VastaaPoista
 7. Hehe...tuttu tunne...Taimia alkaa olla keittiön työpöydällä sen verran, että tilan vieminen alkaa haitata jo normipuuhia joten kovasti odotellaan jo aikaa kun päästään ulos. Ja se uusi maakin niille pitäisi värkätä. Keittiön pöydälläni on mm. nimittäin noin 30 mansikan taimea, ehkä tässä on alku tulevaksi mansikkatarhuriksi :D

  VastaaPoista
 8. Hyvännäköinen:)
  Minä ihan ihmettelen miten mulla on esikasvatuksessa vain muutama tomaatti tänä keväänä? Outoa!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig