lauantai 4. kesäkuuta 2016

Tauoton kukinta

Puutarhassa riittää tällä hetkellä niin valtavasti kuvattavaa ja katsottavaa, että en edes yritä tunkea sitä kaikkea yhteen postaukseen. Kierrän pihaa edes takaisin kamera kaulassa ja sakset kädessä. Päämäärätön rikkojen kitkentä ja kuivien kukintojen napsinta on mitä reuntouttavinta puuhaa.


Viime kesänä perustettu Kirsikkamäki on röyhähtänyt täyteen mittaansa. Istutin sinne lukuisia perennantaimia tiiviisti, jotta valmiin näköistä jälkeä syntyi mahdollisimman nopeasti. Myös rikkojen kitkentä helpottui huomattavasti. 


Kävelyreissuilla on hyvä olla kori tai sinkkiämpäri ihan varuiksi mukana. Sillä takuuvarmasti se täyttyy aina. Tykkään muutenkin napsia ja kitkeä ohimennen niin urakka ei pääse muodostumaan liiaan suureksi.


Olen kiinnittänyt valtavasti huomiota siihen, että piha aloittaa kukintansa mahdollisimman aikaisin jatkaen pitkälle syksyyn. Pidän kukkivista kasveista. Sen kyllä huomaa siitäkin, että kaikenlainen kuhina, surina ja pörinä on jatkuvaa pihassa. Tähän mesibaariin ovat tervetulleita kaikki.


Lehtosinilatvan valkoinen ja sininen versio kukkivat juuri nyt. Siitä tulee mieleen juhannus ja niittykasvit. Tällaiset henkäyksen kevyet lehtomaiset kasvit ovat sykähdyttävän kauniita!


Leppoisaa puutarhasunnuntaita!
SHARE:

17 kommenttia

 1. Upeaakin upeampi on tuo Kirsikkamäki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelen vielä kirsikkapuiden kasvavan kokoaan. Odotan erityisesti rusokirsikan runsasta kukintaa.

   Poista
 2. Tosi kaunista, leppoisaa sunnuntaita, terkuin Suska.

  VastaaPoista
 3. Kaunista on <3 Jotenkin tuntuu, että nyt ovat kukassa monet sellaiset lajit, jotka yleensä vasta kukkivat juhannuksen tienoilla. Noinkohan loppukesästä on mitään kukkivia... Toki säät ainakin täällä meillä päin viilenivät, josko kukintavauhti vähän rauhoittuisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että nämä vilakat kelit kyllä hidastavat tahtia. Toivottavasti tämän juhannuksen ajan kukinta jää nyt päälle :D Arvon tällä hetkellä kannanko köynnökset yöksi sisään. Voihan halla!

   Poista
 4. Parhaita juttuja puutarhassa on juuri tuo haahuilu ympäriinsä, rento silmäily ja puutarhasta nauttiminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi sääli, jos se jäisi kaikelta raadannalta tekemättä. Tavallaan tekisi ihan ihan turhaan kaiken.

   Poista
 5. Kepeän kaunista kukintaa - ihan kadehdittavaa! Meillä on vielä kummallisia aukkoja viime talven kasvikadon vuoksi. En ole vielä ennättänyt paikata niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin joitan, mutta ei ne jotenkin haittaa silti. Muutama menetys kirpaisee enemmän, mutta näitä perennapenkkejä talvi ei juurikaan koitellut.

   Poista
 6. Onpa lehtosinilatva kaunis yhdessä akileijan kanssa. Minulla on tapana heittää ohimennen kitketyt rikat nurmikolle jos parin päivän sisällä on tiedossa nurmikon leikkuuta. Rikat menevät silpuksi leikkurilla ja päätyvät lannoittamaan nurmikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tos hyvä pari! Molemmat lehtokasveja ja se jotenkin näkyy habituksessa. Mä tein niin aiemmin. Nykyään noi tukot on niin isoja, että ei toimi joka paikassa enää. Kirsikkamäki on sitäpaitsi kitkettävä ihan omanaan, koska sitä ympäröi sorapintainen kulkuväylä ja kate.

   Poista
 7. Aivan ihania kukkayhdistelmiä sinulla <3 Rakastan niittyjä ja muutenkin enempi on parempi-ideologiaa. Ihana kirsikkamäki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös juuri tuosta ajatuksesta ja ihanaa, että se välittyy! Jos mulla olisi TOSI iso tontti, niin uhraisin siitä valtavan alan niitylle.

   Poista
 8. Kaunista ja herkkää. Lämmin pariviikkoinen kyllä ryöpsäytti kasvut pihalla niin, että pelottaa, mitä riittää loppukesälle. No nytpä tuo näyttää keli viilenevän.

  VastaaPoista
 9. Kaunista! Minäkin kitkeä joka päivä jotain, niin pääsee vähemmällä. Voi harmi noita halloja!

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvakulmia!
  Minä vietin tänään pihalla "sipistelypäivää" rikkoja kitkien. Se on oikeasti rentouttavaa, eikä fyysisestikään ole rasittavaa.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig