torstai 16. kesäkuuta 2016

Voi huokaus näitä iltoja

Viime päivien aurinkoiset illat ovat saaneet nurmikon hohtamaan kultaisena ja kukat hehkumaan tavallistakin kauniimpina. Iltasella on ollut pakko tehdä vielä kierros paljain jaloin kamera kaulassa. Joku pieni hiirulainenkin sieltä yleensä on perässä hiipinyt.


Illoissa on ollut keskikesän suven tuntu. Ensimmäiset maatiaispionit ovat aukaisseet nuppunsa, iirikset ilahduttavat eri väreissä ja kaikkialla tuntuu nyt kukkivan.


Aurinko laskee hakuropajun taakse mikä saa sen hohtamaan valkoisenaan. Tuo pieni puu tuntuu keräävän kaiken valon itseensä. Suomen valoisissa öissä se on pihan maamerkki. Ihmeellinen pieni puu, josta on tullut vuosien saatossa rakas ja se tärkein pihan kasveista. 


Tänään nautin myös sateesta. Kasvit todella kaipasivat sitä.

SHARE:

22 kommenttia

 1. Kaunista, hieman hirvittää tämä tuulisuus ja luvatut sateet.

  VastaaPoista
 2. Mulle riittää yksi sade päivä. Sitten tilaan taas meille aurinkoa. Sitä sinunkin päivääsi :)

  VastaaPoista
 3. Sade oli tänään tosiaan tervetullutta, vaikka meillä on satanutkin kaatamalla. Oi, siellä kukkii jo pioni, täällä vielä ovat nupussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tulee pionit kolmessa syklissä (onneksi!). Tämä maatiainen on hyvin varhainen. Muut visusti nupussa vielä :)

   Poista
 4. Ihanat kukkakuvat! Meillä kukki vain yksi keltainen iiris. Muut mököttivät. Viime vuonna kukkivat upeasti, joten mikä lie..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos teillä on kylmempää? Tällä on nyt sinisiä, valkoisia ja keltaisia. Nuo valkoiset on ihan mielettömän kauniita!

   Poista
 5. Ihana kesäilta. Valkoinen särkynytsydän on todella ihastuttava. Minulla on samanlaista pionia pihassani, mutta kukintaa saan odottaa sitten sateen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alba on yksi suosikeistani. Ihmeen hyvin nuo pionit on tuota rankkasadetta kestäneet. Välillä olen ulos vilkuillut.

   Poista
 6. Kerrankin sade tule todella tarpeeseen ja ihan ajallaan. Yhtään ei harmita, kun sade ropisee ikkunalautoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ehti hyvin töitä ja siivota. Sadepäivät ovat tarpeeseen :)

   Poista
 7. Sinun blogissasi kello käy jotain muuta aikaa. Itse asiassa kommenttini kelloaika on 10 tuntia jäljessä siitä, mitä kello juuri nyt oikeasti näyttää. Eihän sillä mitään väliä ole. Kunhan huomasin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut saman. Tällaiset on asioita joista en jaksa toimeentua :D Mulle sillä nyt ei ole niin väliä :D

   Poista
 8. Valkoset kukkaset hohtavat erityisesti pimenevässä kesäyössä. Sinulla noita ihania valkoisia kukkijoita riittää. Onneksi saatiin sadetta, se tuli jo tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on kyllä iltojen väri ihan ehdottomasti. Tuossa Hakurossa on jo kokoa ja valkoista väriä niin paljon, että se on kyllä hämmästyttävä näky.

   Poista
 9. Ihania iltatunnelmia. Sade kurittaa nyt monia kukkia, mutta vesi tulee suureen tarpeeseen. Tuohon Betweenin kommenttiin liittyen, olet väärällä aikavyöhykkeellä. Jos se haittaa muutos on helppo. Hallintapaneelista: Asetukset > Kieli ja muotoilu > Aikvyöhyke > valitse valikosta Gmt+02:00 Helsinki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin jotain tällaista. Ei tosin ole kovin yllättävää, että olen väärällä aikavyöhykkeellä. Katsotaan toimeennunko. Tässähän alkaa tulla paineita :D

   Poista
 10. Onpas kiva tunnelma kuvissa! Siun blogissa on kuvissa mukavan rauhallinen tunnelma, kiire unohtuu :) Aurinkoista kesänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihanasti sanottu! Erityisesti tänään toivon minäkin aurinkoista kesänjatkoa, sinulle ja minulle :D

   Poista
 11. Ihana tuo hakuro<3 Onko se säästynyt sinulla ilman mitään talvivaurioita? Suojaiselle paikalle se varmasti kannattaisi istuttaa, hm, olisikohan meillä tuolle vielä paikka jossakin?! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On säästynyt ilman talvivaurioita. En ole suojannut sitä missään vaiheessa mitenkään. Se seisoo hyvin pienellä aukealla, jossa sitä suojaa kahdelta sivulta rakennus, yhdeltä metsänreuna ja neljänneltä iso juhannusruusu. Paikan valinta on varmasti tärkein syy menestymiseen.

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig