keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Kasvihuoneen ensimmäinen kesä

Kasvihuone ei olisi voinut saapua parempana kesänä. Kesä on ollut niin viileä, että jos olisin siitä etukäteen tiennyt, olisin kasvattanut myös vähintäänkin kesäkurpitsan  sisätiloissa. Kivikankaalta tilattu Juliana Juniorin kymmenneliöinen kasvari on ollut riittävän suuri minun tomaattitarpeisiini. Oleskelunurkan sain unohtaa, sillä alapihalle isompi kasvari ei olisi mahtanut. Täydellinen ruukutuspöytä  ja tiililattia ovat vielä hakusessa ja työn alla, mutta muuten meillä on asiat melko täydellisesti.


Onneksi isäni oli kasaamassa kasvihuonetta kanssani. Kätevä kirvesmies teki samalla kertaa hankalat rinteeseen mitoitetut laatikot kasvihuoneen ympärille. Valtava L-muotoinen laatikko on oiva lisä keittiöpuutarhalle. Pitkä sivu on varattu keittiöpuutarhan kasveille ja kasvihuoneen takana kasvaa useita erilaisia daalioita ja jättiverbenaa. Kukintaa tosin vielä odotellaan.


Olen aiemmin kasvattanut yrtit parvekkeella ruukuissa, mutta tänä vuonna ne ovat olleet siististi laatikossa samettikukkien, lehtikaalien ja maissien kaverina. Hienon alun ottaaneet kukkakaalit kyykkäsivät pahemman kerran, vaikka kukinnot olivat jo aluillaan. Keittiöpuutarha on vuositttain täynnä onnistumisia ja menetyksiä, joten en jaksa kovin pitkään surra, jos joku menee mönkään.


Kasvihuoneen ja laatikoiden välissä on leveät sorapolut. Pienemmät kujat olisivat ehkä olleet kauniimmat, kun kasvihuonetta olisi kehystäneet vihannes- ja kukkapenkit. Tässä vaihtoehdossa kuitenkin yhdistyy käytännöllisyys ja kauneus. Olen sen verran hutilo, että mitä enemmän tilaa minun ja lasista rakennut talon vieressä on, sen parempi ja turvallisempi vaihtoehto.


Kaumpaa katsottuna L-penkki jää kasvihuoneen taakse. Laatikon takana on matala taikinamarja-aita, joka peittää taakseen tien. Keittiöpuutarha sijaitsee aivan tontin reunalla mikä on monelle täällä ensimmäistä kertaa vierailevalle yllätys. 


Kun painan 'julkaise', on aika nousta sängyltä ja suunnata pihalle. Homma poikineen odottaa.

Ihanaa keskiviikkoa!

SHARE:

7 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää! Ja kasvihuanes tällääsenä kesänä olis aiva eheroton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeiset pari kesää kärvistelin harsojen ja suojausten kanssa. Jo helpottaa!

   Poista
 2. Kasvihuone on ihan paras hankinta. Sinun puutahassa näyttää niin kauniilta :) Ihanaa päivää myös sinulle

  VastaaPoista
 3. Minä lähdin kevättalvella huumorimielellä kokeilemaan latva-artisokkaa (en ole edes ikinä maistanut) ja nehän lähti kasvamaan hirmu innolla.Heräsi jo innostus, että ehkäpä saadaan satoakin,mutta kasvu tyssääntyi viileän sään takia...samoin avomaankurkku ei veny eikä vanu eikä suostu edes kukkimaan.Täytyykin nauttia niistä onnistumisista:minttu ja ruohosipuli onnistuu aina ja kesäkurpitsa pukkaa paljon satoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla lähti kans niin komeaan kasvuun, mutta Nessa the rescuedog ihastui niihin vihreisiin vauvoihin liikaa. Kaksi taintai on nyt tuolla kasvamassa. Ensi vuonna uudestaan :D

   Poista
 4. 10-neliöinen kasvari on jo ihan mukavan kokoinen. Ja sinullahan on terassitilaa käytettäväksi oleskeluun, joten kasvarin voi hyvillä mielin suoda tomaateille ja muille herkuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin mäkin ajattelin. Meillä on aika iso tuo oleskelualue talon ja vierasmökin välillä ja istumapaikkoja reilusti parvekkeella. Mutta sen ruukutuspöydän mä haluan. Ois ihana, että ois sateella paikka missä tehdä hommia :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig