maanantai 31. heinäkuuta 2017

Kauneimmillaan

Loppukesän kukkijoilla on ollut valtava merkitys siihen miten syyskesän koen. Elokuu on kyllä mielestäni vielä puhtaasti kesää, mutta pimenevät illat kielivät omaa tarinaansa lähestyvästä syksystä. Mutta miten rakastuin loppukesään ja jopa syksyyn? Luomalla mahdollisimman pitkään kukkivan puutarhan.


Kärhöt ja erilaiset hortensiat on meillä loppukesän näyttävin yhdistelmä. Tuoksumiekkaliljat, daaliat ja suorakylvöt pääsevät elokuun taitteessa vasta kunnolla vauhtiin. Silti on vielä odotettavaakin. Sinipiikkiputki, erisävyiset kaunopunahatut, lyhtykoiso ja kellopeippi  pitävät vielä nuppunsa visusti kiinni. Ne jaksavat pitkälle pakkasten tuloon asti. Kultapiisku, sädepäivänhattu, syyskaunosilmä ja kultapallo tuovat ripauksen keltaista mikä loppukesästä on vain tervetullutta. Samaan tahtiin kun luontokin värjäytyy hiljalleen okrankeltaiseksi. Meillä puutarha on nyt kauneimmillaan! 


Aurinko on ollut vihdoin vakituinen vieras lähes päivittäin. Lämpimät säteet iholla, kesän tuoksu ja nurmikko jalkojen alla ovat koko vuoden kohokohta. Juuri tämä tekee vuodesta odottamisen arvoisen. Nämä lämpöiset ja kauniit asiat kätken mieleeni pitkän talven varalle. Nyt haluan olla vain tässä hetkessä. 


Aurinkoista elokuuta!

SHARE:

12 kommenttia

 1. Loppukesällä on tosiaan toistaan ihanampia kukkioita estraadilla! Minäkin rakastan juuri noita hortensioita daalioita, punahattuja tai no niin... siis kaikkia kasveja! ;)
  Aurinkoista ja tunnelmallista elokuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo ja kukat on parhaimmillaan juuri nyt :) Ja kaikki daaliat eivät ole edes auenneet.

   Poista
 2. Todella kauniit kärhöt. Syyshortensiat ovat kasvattaneet jo kivan määrän kukka alkuja, joten se on ehdoton lempparini. Kärhöjä minulla ei ole vielä ainuttakaan, mutta haavelistalla kun saan sille oikean paikan, varmasti sitten on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on hortensioista eri lajeja ja lajikkeita, jotta kukinta on monimuotoisempi. 'Early Sensation' aloittaa jo heinäkuussa hyvissä ajoin.

   Poista
 3. Minustakaan kesä ei ole vielä lähhelläkään loppuaan, myös meillä puutarha vasta alkaa kukoistuksensa! Ihania kärhöjä ja juuri tuo toisten oksilla kannattelu tuo käehöelämään keveyttä.... Toivotaan, että kesämme jatkuu vielä pitkään:)

  VastaaPoista
 4. Ihanat kärhöt ! Samoin on täälläkin, elokuu on oikeastaan paras kuukausi. Ruukkukukat kukkivat yleensä pakkasiin asti. Talvetettu verenpisara on nyt vasta lähtenyt kunnolla kasvuun. Mukavaa elokuun alkua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukkupuutarha on kyllä ihan paras! Meillä ne ja suorakylvöt jatkavat aina pakkasiin asti. Ihanaa elokuuta sinnekin!

   Poista
 5. Kyllä noita kärhöjä on saatava ensi kesänä:) En kyllä yhtään tiedä mihin laittaisin, mutta kait niille jotain keksii.. Ihanan rehevä ja monimuotoinen tuo sinun puutarhasi on. Mutta kyllä olet paljon työtä sen eteen tehnytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita puiden ja pensaiden juurelle. Ne menevät myös maanpeittokasvina esim. katteen päällä. Mulla on omenapuiden juurilla ja hortensioiden. Joku kasvaa lankaa pitkin ylöspäin ja pari on säleikössä.

   Poista
 6. Hortensioiden kukinta kestää pitkään. Pidän niistä kovasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä tosi kivoja. Meillä osa vaihtaa väriä kukinnan aikana mikä on ihana lisä!

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig