lauantai 8. heinäkuuta 2017

Keittiöpuutarhassa kaikki hyvin

Tein omanalaiseni ennätyksen ottamalla tämän kesän ensimmäiset keittiöpuutarhakuvat heinäkuussa, kun vihdoin irrottelin loputkin harsot. Tähän mennessä lavatarha on ollut harsojen peitossa ja kuvaaminen ei ole vain jaksanut houkuttaa. Melko pitkään tosin tuntui, että edes harsot eivät taanneet tasaista kasvua. Niin takkuinen kesä on ollut kasvun suhteen.


Vaikka normaalisti satoa tulee tähän aikaan vuodesta huomattavasti reilummin, ei tilanne nyt niin kovin paha ole. Selkeästi rankin kesä on ollut kesäkurpitsalle (todellinen yllätys!), avomaankurkulle, herneelle ja mansikalle. Jopa pavut ovat kasvaneet kylmästä välittämättä kohtalaisen hyvin.


Malabarinpinaatit sain onnekseni tänäkin vuonna Kanelia ja kardemummaa-blogin Marialta. Jatkossa aion muistaa tämän itsekin. Poikkeuksellisen hyvänmakuinen köynnös on nopeasti saavuttanut suosikkivihanneksen aseman. Ei jatkossa kesää ilman tätä!


Muuten kylvin lavoihin aikalailla vanhoja suosikkeja (lue pussinpohjia). Luotin esikasvatuksen sijaan suorakylvöihin vilakasta keväästä huolimatta. En jaksa ottaa sadosta stressiä. Sitä tuppaa tulla jopa liikaa joka vuosi kuitenkin. Salaatit, porkkana ja perunat ovat meillä niitä kaikkein kulutetuimpia ja varmasti myös odotetuimpia satokasveja. 


Jo alkaa näyttää kesältä. Ihanaa sunnuntaita!
SHARE:

17 kommenttia

 1. Raikkaita ovat ilmat olleet, vallankin yöt ja tosiaan kurpitsat ovat olleet kovilla, meillä pavutkin. Kasvimaasi on uskomattoman upea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on ihmeen vähätöinen alkuponnistuksen jälkeen. Ja tällainen sopii pienempäänkin pihaan missä kaikki on silmän alla.

   Poista
 2. Hienolta näyttää kasvimaasi! Meillä herneitä tuli kylvettyä hiukan liian tiheään, ensikertalaisia kun ollaan. Nyt laatikko on täynnä niitä ja ne ovat ehkä noin metrin korkuisia. Palkojakin sentään näkyy. Salaatin kanssa oli vähän sama juttu, että kasvavat, kasvavat, kasvavat.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvinhän ne ovat kasvaneet. Meillä oli salaattikin alkuun niin kituva, vaikka oli harsot ja kaikki. Ei ole vuodet veljeksiä :)

   Poista
 3. On kyllä hienon näköistä. Meilläkin on tänä vuonna jotenkin kitunut. Monet jutut. Syytän matalia yölämpötiloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä silti jotenkin kummasti kaikki kasvaa. Saisi nyt tulla kyllä pari lämmintä kesää.

   Poista
 4. No wau, näyttää tosi hienolta! Minulla kasvu on ollut tosi takkuista ja yllätyin vähän, että herne on kasvanut niin huonosti. Tosin peurat ovat harventaneet satoa ihan urakalla. No ehkä heinäkuun lämpö korjaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuokin on ollut jännä, että elikot tulevat pihaan syömään keskellä kesää. Multa on lähtenyt kosmokset.

   Poista
 5. Hienolta näyttää! Ei uskoisi, että kasvu on ollut vähän vaisua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on yleensä aina melkoinen viidakko tähän aikaa. Tällaisia kuvia tulee yleensä kesä-heinäkuun vaihteessa.

   Poista
 6. Minä en uskaltanut kylvää ollenkaan avomaankurkkua enkä papuja. Olen tehnyt monena vuonna suolakurkkuja kasvihuonekurkusta ja ihan täydestä menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä syödään niitä tuoreeltaan. En malta olla kylvämättä, vaikka kasvaristakin tulee kurkkua.

   Poista
 7. Hyvältä ja rehevältä näyttää. Tähän asti kesä ei ole ollut paras kasvimaalle. Jospa loppu kesä olisikin otollisempi kasvimaan kasveille ja ne voisivat kiriä kasvuaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ainakin paistaa aurinko. Saavuin savon seudulle lämpö mukanani ja täällä kyllä paahtaa :D

   Poista
 8. Kylymee on ollu alakukesä, vaan nyt näyttää hyvältä siellä ja tiällä. Salattii on suatu ja tälläviikolla ensimmäiset avomuankurkut suahaan hölskyttee. Kesäkurpitsat vasta alottaa tehä kurpitsoo. Jussi potattiikin on jo syöty. Perinteistä pinattii oon pakastanu, Malabarinpinatti on miulle ihan uus tuttavuus, miten se eruvaa tavallisesta? Satoisaa aikoo sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malabarin pinaatti on köynnös, jolla on suuret ja rapsakat lehdet. Ne rouskuvat vihannesportulakan tapaan. Kavia ei tarvitse ryöpätä ja myös varsi on syötävää. Ja maistuu paremmalta :D Joko sain tämän myytyä?

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig