torstai 2. marraskuuta 2017

Joulukortteja

Tämän vuoden joulukortit ovat jo kivalla tolalla. Aloitimme viime vuonna vanhimman ystäväni kanssa perinteen istua lokakuussa alas joulukortteja väsäämään. Useampi tunti vierähtää helposti jutellen ja väsäten. Arjen keskellä ei tule nähtyä turhan usein. Siksi tällaiset perinteet ovat ihan parhaita.


Viime vuonna väsäsimme ties minkälaista korttia. Toisistamme tietämättä olimme molemmat varautuneet hieman yksinkertaisempiin malleihin tänä vuonna. Minun teki pitkästä aikaa mieli piirtää. Kovin hidasta, mutta niin terapeuttista. Olen näitä hissukseen jatkanut kuvitustöiden ohessa.   


Kortit ovat aina olleet minusta ihania. Tein jo lapsena näitä vinot pinot kavereille ja mieluiten omin käsin. Jossain vaiheessa perinne katosi, mutta olen sitä viime vuosina elvyttänyt. En tosin ota näistä stressiä. Jos en ehdi tai jaksa niin joulu ei siihen kaadu.  


Pakko myöntää, että kaivoin jo youtubesta pari joulubiisiä. Ihan vielä jouluradion taajuuksilla en ole, vaikka pimeää ja varhain saapunutta lunta onkin kiva fiilistellä.


Tällainen verkkainen valmistelu sopii minulle paremmin kuin hyvin. Olen juuri se tyyppi, joka ostaa joululahjoja heinäkuusta eteenpäin, paketoi marraskuussa ja leipoo joulutorttuja moneen otteeseen.


Joko teillä on tunnelmointi ja valmistelu aloitettu?

Ihanaa viikonloppua!


SHARE:

17 kommenttia

 1. Ihania kortteja,tarrat on kiva lisä!Meillä on leivottu jo torttuja pariin otteeseen:P Joululauluja olen nyt kuunnellut kahtena päivänä joulumyyjäis-askartelujen ohessa fiiliksen saamiseksi kohdilleen.Muuten kuitenkin joulunodotuksen tunnelma antaa vielä odottaa itseään ja ehkä hyvä niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on just parasta aikaa, kun kaikki on edessä ja kiireestä ei ole tietoakaan. On aikaa valmistautua ja fiilistellä :) Sä oletkin jo varsin pätevässä vauhdissa :D

   Poista
 2. Tosi kauniit kortit! <3 Ja ihana tapa tehdä niitä ystävän kanssa yhdessä.
  Itsetehtyjä kortteja on aina kivoin saada ja lähettää. Aikaisemmin tein kortit aina itse, sitten tuli lastenjoulukorttikuvien vuoro ja viime vuosina olen turvautunut kaupan korteihin. Olen kyllä yrittänyt ostaa ne jonkin hyvän tarkoituksen hyväksi.
  Joulukortteja tekemällä samalla fiilistelee itsekin joulua ja tulee yksilöllisiä kortteja. Ehtisiköhän tänä vuonna ryhtyä askartelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on mulle jotenkin helpoin, vaikka vähän hidas tapa. Pidän siitä, että nämä ovat kaikki vähän erilaisia. Itsetehdyissä on aina fiilistä eniten, vaikka kaikkia kortteja on kyllä kiva saada :)

   Poista
 3. Kauniita kortteja olet tehnyt ja kiva perinne teillä korttien tekemisessä. Meillä on vuorossa glögi-ilta tänä iltana.- Mukavaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh! Mulla ei ole yhtään glögi-iltaa tiedossa. Pitää varmaan harkita sellaisen järjestämistä :D Pitäkää hauskaa!

   Poista
 4. Tuo on niin ihanaa, yhdessä tehdä joulukortteja kaikessa rauhassa. Vielä en ole itse aloitellut joulukorttien tekoa. Paljon ovat olleet jo mielenpäällä, mutta ei vaan ole löytynyt sitä sopivaa aikaa alkaa asiaa viemään eteenpäin. Tuntuu, että on vähän tuhat rautaa tulessa tällä hetkellä. Mutta, joulukorttien teko on niin ihanaa <3 Ihana kortti <3 Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 5. Meillä joulunaika alkaa pyhäinpäivänä. Lahjoja on jo hankittu jokunen, kortteja en ole vielä aloittanut - olen menossa päivän kestävälle korttikurssille uusia ideoita hakemaan. Sinun korttisi on tosi kauniita! Arvostan suuresti saamiani itsetehtyjä kortteja, se on kuin lahja :D

  Oikein mukavaa viikonloppua ja joulunodotusta! Tänään tuon kaupasta ensimmäiset jouluherkkusuklaat :D

  VastaaPoista
 6. Lähinnä glögiä maistelemalla;)
  Ja kausivaloja on jo sytytelty, kynttilöitä poltetaan, ekat joululehdetkin tuli jo ostettua...

  VastaaPoista
 7. Oi onpa kauniita kortteja! Tykkään hyvin yksinkertaisista ja simppeleistä korteista. Olet taitava piirtämään, harmittaa usein kun päässä olisi useita ideoita, mutta ne kaatuvat kun kynä ei vain pysy kädessä. Kyllähän tässä joulua jo hiljalleen valmistellaan, pyhäinpäivän aikoihin perinteisesti.

  VastaaPoista
 8. Kauniita joulukortteja ja tosi kiva idea yhdistää niiden tekemiseen ystävätapaamisen.
  Lähetän runsaan määrän joulukortteja ja hiukan aina hirvittää se työ, mikä itse tehtyihin uppoaa. Aina se aika jostain löytyy ja nytkin projekti on jo alulla.
  Hyvää pyhäinpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 9. Ei vielä ole aloitettu paitsi gluteenittomat piparit leivottu. Ostin uudet muotit tälle leipurikamulleni 5v, joten niitähän oli heti kokeiltava.

  VastaaPoista
 10. Kauniin yksinkertaisia ovat korttisi! En ole aloittanut mitenkään joulun valmisteluja.

  VastaaPoista
 11. Ihana perinne <3 On vielä syksyolo, ei ihan vielä jouluinen :)

  VastaaPoista
 12. Ihania! Mullakin on korttipohjat valmiina... tosin valmiiksi piirrettyjä korttejakin on varmaan muutamaksi jouluksi - unohdan sen vaan aina, kun rakastan korttitarvikkeiden hankkimista :D
  Kyllä tässä jo alkaa kohta jouluinen fiilis hiiviskellä nurkkiin. Hyvää pyhäinpäivän tienoota sinne <3

  VastaaPoista
 13. Kauniita kortteja! Itsekin teen joulukortit jo marraskuussa valmiiksi, kun en malta odottaa joulukuuhun asti. :)

  VastaaPoista
 14. Meillä on soinut joululaulut jo monta päivää. 2-v tyttäreni on ihan innoissaan joulusta. Tänään otettiin joulukorttikuvia ja aiemmin ollaan jo tehty jouluaskarteluja. Muutamia joulukoristeita olen laittanut esille. Lahjojen hankkimisessa/tekemisessä en ole vielä päässyt vauhtiin, melkein jo ahdistaa, kun marraskuukin on jo näin pitkällä.. Olen ehdottomasti jouluihminen! <3

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig