torstai 23. marraskuuta 2017

omatoimimatkaajan laem mae phim


Thaimaa on ihana paikka ja tänne löytää yllättävän helposti myös omin toimin ilman matkatoimistoa. Olemme jo toistamiseen perheen kanssa Mae Phimissä, koska tänne oli niin helppo matkustaa lasten kanssa. Kovin montaa asiaa ei tarvitse hoitaa saadakseen paketin kasaan. Lennot Bangkokiin, majoitus sekä vakuutus ja se on siinä. Sanomattakin selvää, on itse kasattu matka edullisin vaihtoehto. Me varasimme hotellin myös yhdeksi yöksi Bangkokiin. Olemme käyneet siellä aikuisten kesken ennenkin, mutta halusimme, että myös lapset pääsevät tutustumaan paikkaan. Matka taksilla Mae Phimiin kestää noin 2 tuntia ja maksaa suunnilleen 2500 bahtia. Me varasimme kyydin etukäteen paikallisen yrityksen kautta. 


Mae Phim on lähinnä  thaimaalaisten suosima lomapaikka. Vuosi vuodelta yhä useampi turisti löytää tänne, ja majoituspaikkoja on tullut rutkasti lisää kolmessa vuodessa. Silti paikka on yhä hyvin mutkaton, turvallinen ja edullinen. Pienten ja isojen hotellien lisäksi täällä on runsaasti asuntoja ja taloja vuokralla. Me olemme vuokranneet talon suomalaiselta pariskunnalta, joka välittää useampaa kohdetta. 


Luonto on kaunis ja rannat jatkuvat silmän kantamattomiin. Aurinkotuoleja löytyy lähinnä keskustasta tai pieneltä turistien suosimalta Coca-Cola Beachilta. Liikkumiseen on suotavaa vuokrata skootteri tai auto. Monen talon varustukseen kuuluu polkupyöriä. Edulliset lavataksit kulkevat noin puolen tunnin välein. Niillä pääsee esimerkiksi Ban Phen kalastajakaupunkiin. Sieltä voi tehdä veneretken esimerkiksi Koh Sametille. Kaupungista löytyy myös edullinen Aquarium, joka on kiva vierailukohde lasten kanssa.


Mikään varsinainen ostosparatiisi Mae Phim ei ole. Markettien ja kauppojen tarjonta on lähinnä päivittäistavaroita. Suosittelen suuntaamaan esimerkiksi iltamarkkinoille Klaengiin. . Ravintoloita on useita. Lisäksi täältä löytyy hedelmätori, joka on oma suosikkini. Koko kylä on tosi rauhallinen mikä johtuu varmaan siitäkin, että yökerhoja ei ole ollenkaan.


Viikonloppuisin rannat täyttyvät thaimaalaisista, jotka tulevat suuremmista kaupungeista viettämään vapaa-aikaa. Piknik-meininki on täällä aivan ihana!


Vielä hetki aurinkoenergiaa ja sitten kohti Suomea.

Ihanaa viikonloppua!

SHARE:

5 kommenttia

 1. Teillä on ollut ihana loma. Me olemme aina olleet Thaimaassa valmismatkoilla mutta kiva kuulla, että omatoimimatka myös lasten kanssa onnistuu noin hyvin. Tervetuloa tänne talviseen Suomeen!

  VastaaPoista
 2. Näyttää ihan unelmalta paikalta! <3
  Kiitos vinkistä, täytyy pistää korvan taakse. Thaimaa on ihanan takuuvarma lämmön ja ihmisten ystävällisyyden suhteen. Ja ne ruuat ja hedelmät...aah!!!
  Nauttikaa ja tallentakaa aurinkoenergiaa tännekin vähän tuotavaksi!

  VastaaPoista
 3. Ah, onpa kaunista! Melkein alkoi kiinnostaa. Minä kun olen jostain syystä vastustellut Thaimaahan matkustamista.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa ja näyttää ihanalta lomanviettopaikalta!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa ihanalta perhelomalta! Nuo maisemat näyttävät niin upeilta. Nauttikaahan vielä auringosta, täällä pohjolassa sitä ei paljoa näy.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig