lauantai 18. elokuuta 2018

Upea kesäpäivänhattu 'Cherry Brandy'

Tämän kesän rankin kukkarakkaus kolahti toden teolla loppukesästä, kun kesäpäivänhattu 'Cherry Brandy' avasi kukkansa. Ja mitkä kukat! Näiden kohdalla adjektiivit ja superlatiivit loppuvat kesken. Niin läkähdyttävän kaunis tämä kasvi on. 


Syvät marsalanpunaiset kukinnot taittuvat tummanruskeaan. Kasvi on kuin tehty meidän tiilitalon pikkuterassille. Näissä on sitä jotakin! Meillä kaverina on naapuriruukuissa esimerkiksi hopeakäpälää ja jättiverbenaa. Näkisin hyvin myös koristeheinät tässä modernissa istutuksessa. Kesäpäivänhattu taipuu kyllä moneen muuhunkin istutukseen.


Se on kuitenkin varma, että kasvista tuli kertaheitolla vakkari kevään esikasvatuslistalle. Koin kasvatuksen helpoksi. Annoin pikkutaimien kasvaa kesänkorville esikasvatusastiassaan. Karaisun jälkeen siirsin taimet suoraan pysyviin ruukkuihinsa. Siinä ne kasvoivat omassa rauhassaan ruukkupuutarhan uumenissa. Kukinta alkoi heinäkuun lopulla. En voi kuvitella enää loppukesää ilman näitä. 


Ihanaa puutarhasunnuntaita!

SHARE:

3 kommenttia

  1. Noi on kyllä ihania! Kukkivat tosi pitkään. Eivät vaadi paljon kastelua, ainakaan maahan istutettuina. What's not to like!
    Mulla on näitä perennapenkissä jo kolmatta kesää. Esikasvatin ne myös siemenestä ja luulin niitä yksivuotisiksi, mutta ovatkin nousseet maasta joka kevät. Tänä vuonna laitoin niitä vähän lisää.

    Sanna

    VastaaPoista
  2. Komeeta ovat! Mulloli pari vuatta sitte penkis, mutta ny niiren tilalla on ollu jättiverbeenoja.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig