perjantai 2. marraskuuta 2018

Joulu & inspiraatio 2018

Minulla on tapana selata netissä eri merkkien ja ketjuliikkeiden jouluinspiraatio- ja tuotekuvia, kun kalenteri kääntyy marraskuun puolelle. Tuotteet tulevat paljon paremmin esille, kun esillepanoihin on panostettu. Tänä vuonna joulu on kaikkea muuta kuin punainen. Petroolinen sininen, syvä vihreä ja roosa olivat yhä käytetyimmät sävyt. On ihanaa katsoa perinteistä joulua trendikkäiden lasien läpi. Toivottavasti te saatte näistä samalla tavalla ideoita kuin minäkin. 

kuvat 1 ja 2: House Doctor
Tämä idea on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin ihana, hieno ja kaunis. Ja monta muuta adjektiivia. Sytyn aina tällaisille kevyille viritelmille, joihon on saatu ympättyä vielä luonto mukaan. Kuvassa on myös hyvä kattaus House Doctorin joulupalloja. 


House Doctorin suurin anti on lähinnä koristeet kuten joulupallot, joista muutama oli oikein kiva. Innostuin ehkä enemmän heidän kuvistaan kuin tuotteistaan tänä vuonna.

kuvat: Granit

Granitissa on pakko käydä joka vuosi joulun alla. Täältä jos jostain löytyy aina ne tyylikkäimmät pakettitarvikkeet. Värimaailma on lähes aina musta, valkoinen ja rusehtava pienillä värivariaatioilla. Pidän siitä, että saan samasta paikasta kaikki kivat pakettikortit, erikoisemmat ja tavallisemmat narut, sekä simppelit ja modernit paperit. Mukaan lähtee poikkeuksetta aina jotain koristeita ja pieniä joulukoristeita. Hintataso on Ikeaa kalliimpi, mutta Granitissa hemmottelen ennen kaikkea itseäni. 

kuvat 4,5 ja 6: Ikea

Ikean joulu on monelle se vuoden odotetuin koristepläjäys. Vannoutuneet kävijät tietävät, että kun Ikea julkaisee joulutiedotteensa, on kaupoille suunnattava heti. Ainakin, jos haluaa saada parhaat päältä. Suosituimmat tuotteet tuntuvat loppuvan jo marraskuun puolella. Joulun alla niitä on turha kysellä.


Olen itse ostanut Ikeasta melko vähän koristeita. Papereita haen täältäkin. Niiden lisäksi Ikean lahjapussit on ihan parhaita ja hinta-laatusuhde on hyvä. Ne innostavat papereita enemmän niiden kierrätettävyyden vuoksi. Kynttilöiden hamstrauspaikkana Ikea on paras. Ainakin, jos polttaa niitä yhtä innolla kuin minä (lue päivittäin). Täällä on myös kivoja leivontaan liittyviä juttuja. Tsekatkaa myös ruokapuoli. Sielläkin on kaikkea pientä kivaa joulupöytään. 


52 päivää jouluun hyvät lukijat! Nyt alkoi se paras aika. Nyt tunnelmoidaan eikä hötkyillä. Eikä joulusiivota. Sen ehtii sitten aaton alla.

Ihanaa viikonloppua!

SHARE:

12 kommenttia

 1. Aivan ihania inspiraatiokuvia! Minä tykkään myös erityisesti Granitin valikoimasta: maanläheiset murretut sävyt ovat jollain tapaa niin rauhoittavia, on muutenkin aivan ihanaa että nämä värisävyt ovat nyt tulleet takaisin...Olen jo monena vuonna yrittänyt välttää kaikkea "turhaa" joulukrääsää, mutta Granitin vähät hankinnat ovat niin ajattomia ja kulkevat mukana vuosia.

  Ihanaa ja inspiroivaa viikonloppua sinulle <3

  Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään pakettipusseista, -korteista ja tusseista mitä Granitissa on. Yhden rottinkitähden ostin, mikä on juuri sellainen pitkäikäinen koriste. Kuusesta on niin paljon iloa, että en kaipaa jouluverhoja, pöytäliinoja ja tai härpäkkäitä.

   Poista
 2. Tosi kivoja inspiraatiokuvia, erityisesti nuo House Doctoriin kuvat ovat tunnelmallisia. Meilläkin joulun tunnelma tehdään luonnonläheisillä sävyillä, jouluruokien ja -juomien tuoksuilla, kasveilla ja kynttilöillä. Välttelen krääsää eikä meillä ole juurikaan varsinaisia koristeita. Jouluvaloja toki on, sekä joulukuusen koristeet, mutta niidenkin osalta mennään vanhoilla jo hankituilla laadukkailla tuotteilla.

  Nyt kun kynttilöitä tulee poltettua taas päivittäin, olen tutkinut enemmän, millaisia kynttilöitä kannattaa valita ekologisesta näkökulmasta. Olen muutenkin tarkastellut omaa kulutustani ja pyrkinyt valitsemaan ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja, kun se vain on mahdollista. Parafiinia kannattaa välttää, koska se valmistetaan uudistumattomista luonnonvaroista. Steariini on parempi vaihtoehto, mutta sekin saattaa sisältää palmuöljyä, jonka tuotannon tieltä raivataan sademetsiä, jotkut taas välttelevät steariinia, koska se sisältää pääasiassa eläinperäistä rasvaa. Hyviltä vaihtoehdoilta minusta tuntuvat soijavaha- ja mehiläisvahakynttilät, joita löytyy jo ihan kivasti, paitsi ei lämpökynttilöinä, niitä löysin vain Etsystä.
  Kynttilöitä ei tarvitse myöskään kerrallaan polttaa montaa, niin kynttilöiden kulutus pienenee ja kodin sisäilmakin pysyy parempana.
  Sori, ei ollut tarkoitus besserwisseröidä asialla, mutta mielestäni tähänkin asiaan kannattaa kiinnittää huomiota, kun "hamstraa" kynttilöitä. (Ikeassa suurin osa kynttilöistä näyttäisi olevan parafiinia, kruunukynttilät pääasiassa steariinia).

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun hyvä vaan! Varsinkin sen takia, että monet lukevat näitä kommentteja. Mä en itse osta kovin usein uusia koristeita. Tykkään fiilistellä näitä kuvia lähinnä. Ja kiitos tuhannesti tosta kynttiläyhteenvedosta. Muakin on asia kiinnostanut, mutta en ole asiaa selvittänyt. Sen olen itsekin tehnyt, että kerralla ei pala enää montaa kynttilää. Pari riittää hyvin. Luulen, että jatkossa ostan itsekin muualta kuin Ikeasta kynttiläni. Eli ainakin yhteen kuluttajaan sait vaikutettua.

   Musta on hyvä, että luonnonvaroihin ja kuluttamiseen kiinnitetään huomiota. Ihanaa jolun odotusta!

   Poista
  2. Mukava kuulla, ettei kommentistani tullut ankeaa fiilistä. :)
   Tunnelmallista joulun odotusta sinullekin, ja kiitos kivasta blogista!

   Sanna

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Se on tosi herkku! Kohta meillä kaikilla roikkuu männynoksat kyntteliköissä.

   Poista
 4. Inspiroivia kuvia, yksinkertaiset jutut ovat kauneimpia kun kynttiläkruunussa roikkuvat koristellut männyn oksat.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus. Ajattelin kerätä omaan blogiini myös vinkkejä mm Ikean valikoimista. Eilen juuri hypistelin heidän joulujuttujaan.

  VastaaPoista
 7. Tästä se alkaa pikkuhiljaa, joulufiilistely:)
  Ihania kuvia, näistä sai monta kivaa ideaa!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig