torstai 16. toukokuuta 2019

Chilin latvominen

Chilit ovat kasvaneet hyvän kokoisiksi ja on aika latvoa ne. Latvominen tekee honteloista taimista haarautuneita. Kummoisia toimenpiteitä chilit eivät tarvitse. Napsaisin saksilla ihan ylimmän lehden pois. En sen enempää. Näin kasvit eivät mene ihan tapeiksi ja uusia versoja alkaa työntyä lehtihangoista. Uutta kasvua voi odotella viikon sisään.


Ensimmäinen chileistä kukkii jo. Taimet on ollut äärimmäiset helppo kasvattaa. Tärkeintä oli ajoitus (tammikuu), taimimulta, riittävä kastelu ja lannoittaminen heti sirkkalehdistä saakka. Uskon saavani suuren sadon.


Hoidon helpottamiseksi istutin taimia hyvin suuriin sylinterin muotoisiin ruukkuihin. Pohjalla on ruukkusuora, mutta mullalle jää silti hyvin reilu tila. Näin multa ei pääse kuivahtamaan niin helposti parvekkeella. Reilusti vettä kerralla ja kastella ei tarvitse joka päivä. 


Onko muilla chilejä tulossa?
SHARE:

1 kommentti

  1. Oho,enpä ole tajunnutkaan latvoa chilejä:O.Hyvin ne on onneksi tuottaneet,mutta taidankin kokeilla silti:).Paria sorttia on tulossa ja kun ukko&poika pääsee taimiostoksille niin veikkaan, että on muutama lisää;)

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig