maanantai 13. toukokuuta 2019

Pihahommia ja kevätkukkijoita

Toukokuun pihapuuhissa parasta on se, että joka päivä löytyy uutta katsottavaa. Puutarhan kevätkunnostus on jo niin pitkällä, että tässä vaiheessa myös tympeämmät hommat maistuvat siedettäviltä. 


Talon takaosassa on metrejä pitkiä tulppaanipenkkejä. Vanhin niistä on kokenut sellaisen vuohenputki-invaasion vuosien saatossa, että ei auttanut kuin ruveta hommiin. Isoin syy vitkasteluun on ollut tulppaanien kukinta. On hankalaa ja tympeää nostaa koko perennapenkki ylös, kun tulppaanit ovat juuri aloittelemassa kukintaa. Ei se vuohenputkikaan tosin mukava vaihtoehto ole. Kasvikumppanina sillä on ollut kesäpikkusydäntä, jonka tiheästä kasvustosta on täysin mahdotonta kitkeä rikkoja juurineen. Joten paakku kerrallaan olen nostanut perennat pressun päälle, paloitellut juurakot, siivonnut rikat pois ja istuttanut jaettuja perennoja takaisin. 


Onneksi kukintaa riittää muuallakin. Yksi penkki ei puutarhaa kaada. Luumupuu kukkii valtoimenaan. Toivon, että se lupailee hyvää omenankukintavuotta. Myös tulppaaneissa valkoiset ovat ennättäneet ensimmäiseksi.


Useamman syksyn aikana istutettuja sipulikukkia on nykyään paljon. Monet niistä ovat ilahduttavan pitkäikäisiä. Suosittelen lämpimästi panostamaan kevätkukkijoihin. Puutarhakausi tuntuu niin paljon pidemmältä, kun kukintaa on läpi kasvukauden. Mitä teillä on työn alla kesän korvilla?

Aurinkoista viikkoa!

SHARE:

2 kommenttia

 1. Lovely pictures from a lovely season...
  Titti

  VastaaPoista
 2. Koko perennapenkin ylöskaivu on tympeää hommaa, mutta sen tehtyään voi vain kiittää itseään ahkeruudesta. Ja kunnolla tehtyä työtä saa taas ihailla monta vuotta.
  Tänä keväänä luumut ja kriikunat kukkivat loisteliaasti. Kiva, että joka vuosi joku kasvi tai kasviryhmä astuu estradille.
  Vaikka pihalle mennessä ei mitään erityistä suunnitelmaa olisikaan, kummasti siellä aika kuluu ja multaisena sieltä sisälle palaa.
  Aurinkoista viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig