keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Jakotaimia perennoista

Kuivasta keväästä huolimatta olen jakanut enemmän perennan taimia kuin vuosiin. Pari rikottunutta penkkiä oli hyvä syy hoitaa myös jako ronskimman kitkemisen yhteydessä. Samalla tuli ryhmiteltyä kasveja uudelleen. Liljan sipuleiden määrä oli moninkertaistunut, joten annoin niitä pois. Jakotaimien aikaan laitan aina hyvän kiertämään. 


Jaoin ja siirtelin myös särkyneensydämen taimia mitä ei suositella. Juurakko on huomattavasti hötömpi ja leviää helposti käsiin. Mutta hienosti se on silti aina hellän jakamisen hyväksynyt. 


Hankalin asia hommassa oli tulppaanin sipulit ja laukan joita nousi sieltä täältä penkeistä. Kukinta on tältä vuodelta melko raasku jakopenkeissä, mutta onneksi tulee uusia keväitä. En lisännyt näihin kukkapenkkeihin uusia sipuleita viime syksynä. Näin jakokin oli helpompi. 


Jos jakaminen tuntuu haastavalta niin kuuntele minun ja Johannan hyvät ja huonot vinkit Puhetta puutarhasta-podcastista suoraan alla olevasta soittimesta. Versoilevan sivuilta voit lukea aiheeseen liittyvän artikkelin. Ihanaa helatorstaita kaikille! 

SHARE:

5 kommenttia

 1. Tämä oli niin hauska jakso että piti itsekin nauraa teidän mukana. Kasvit on sitkeitä, kuten kertomanne todistaa :) Kiitos taas.
  Kiinnostaisi tietää missä nauhoitatte näitä jaksoja? Välillä kuuluu koiran haukuntaakin. Kukas se siellä haukahtelee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Meitäkin nauratti ihan hirveästi. Podeissa tulee kaikki puutarhasynnit esille blogia paljon herkemmin. Kotona näitä äänitetään. Yritetään aina mennä hiljaiseen nurkkaan, mutta kun löytyy koiria ja lapsia residensseistä niin radiohiljaisuutta on vaikea luoda. Äänet kuuluvat elämään :)

   Poista
 2. Tein saman siirsin osan särkyneestä sydämestä, olen aimminkin tehnyt isolla multapaakulla se on onnistunut hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama kokemus. Ennemmin särkynytsydän on kuollut rankan talven jäljiltä.

   Poista

 3. I clearly remember that last time when I visited your site I was so impressed and this time very very impressed,
  thanks for the good content...
  https://47biz.com

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig