maanantai 23. joulukuuta 2019

Joulukoti - vihreää, valkoista ja punaista

Terveisiä joulukodista! Viikonloppu juuri ennen joulua tuntui lahjalta. Kaiken sai valmiiksi ilman stressiä ja paniikkia. Vältä sitä kyllä muutenkin joka vuosi viimeiseen saakka. 


Kuusi on koristeltu melkoisen täyteen, koti siivottu ja viimeisetkin lahjat pakattu. Ehdin jopa tehdä jouluasetelmat ja silittää pöytäliinat aattoa varten. Hämmästyttävää, että aaton aattona voi rauhassa keskittyä töihin ja joulu saapuu silti rauhallisesti. 


En harrasta mitään tyylejä tai seuraa trendejä. Koristelaatikosta nousee kokoelma yksittäisiä DIY-koristeita ja muistoilla kuorrutettuja hankintoja. Osa koristeista on hankittu matkoilla ja suuri osa on tehty itse, kuten alla oleva tähti. Kokonaisilme on valkoista, vihreää ja punaista. 


Joulun vietämme kotona. On ihanan leppoisaa olla oman porukan kesken, tehdä meille mieluisia asioita meidän tahdissamme. Todennäköisesti joulu koostuu hyvästä ruoasta, lautapeleistä, suklaasta ja jouluelokuvista.


Pulkkamäki jää tänä vuonna väliin. Koiralenkkejä lukuunottamatta keskityn sisätiloihin ja pidän silmät kiinni ikkunoiden kohdalla. On ihanaa, että joulu saapuu - oli miten märkää ja mustaa hyvänsä.


Kuulun siihen sakkiin, joka pitää siististä ja puhtaasta joulukodista. En vietä jouluani kaapissa, mutta nautin täysin siemauksin siitä, että jokainen nurkka on klaffissa. Minusta jokaisen tulisi saada viettää itsensä näköinen joulu - siivoten tai ilman. Yhtä ainoaa tapaa ei ole. Tämä on minun tapani juhlistaa ja kunnioittaa joulua. 


Toivoisin, että jokainen muistaisi, että jouluun ei kuulu alkoholi ja riitely. Erityisesti jos mukana on lapsia. Jokainen lapsi ansaitsee turvallisen, iloisen ja rauhallisen joulun, johon ei kuulu pelko. 


Toivottelen blogini lukijoille ihanaa ja rauhallista joulua!
SHARE:

5 kommenttia

 1. Kauniit joulukoristeet! Tunnelmallista joulun aikaa!

  VastaaPoista
 2. Ihanan seesteinen tunnelma ja leppoisa rauha sinulla! Itsekin onnistuin aika vähällä joulutohinalla selviämään tänä vuonna. Enkä minäkään seuraa sen kummemmin muotioikkuja; koristelaatikoissa on valinnanvaraa vaikka venäläiseen lasipallojen ihmeelliseen maailmaan tai sitten perinteiseen tai vähän modernimpaankin fiilikseen. Kaunista joulunaikaa!

  VastaaPoista
 3. Hyviä muistutuksia! Meidän kuusesta löytyy monensorttisia koristeita. Eilen kuusi koristeltiin kuuden lapsenlapsen voimin. Melkein tippa linssissä seurasin sitä silmäin loistetta, kun mummun laatikosta nousi vaikka mitä ihanaa ja pienet sormet ripusti niitä kuuseen. Joulun ehkä parhain muisto.

  VastaaPoista
 4. Oikein ihanaa ja levollista joulunaikaa teidän koko perheelle! <3

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig