tiistai 3. joulukuuta 2019

Joulukuun sininen hetki

Kasvihuoneesta on ollut enemmän ja monin eri tavoin enemmän hyötyä ja iloa, kuin ennakkoon uumoilin. Sisällöntuottajalle se toimii loistavana (joskin hieman vilpoisena) talvistudiona. Valo on täydellinen, jota kevyt jää- ja lumipeite hieman varjostavat.


Otan paljon työhön liittyviä jouluisia kuvia kasvarissa tähän aikaan vuodesta. Samalla nautin tästä itsekin. Sytytän kynttilät, otan kupin lämmintä mukaan ja kuuntelen äänikirjaa tai joululauluja kännykästä. 


Pimeä tulee melko aikaisin ja yllättää työmyyrän välillä. Sininen hetki saapuu tunnin sisällä ja vie valon mennessään. Ulkoa kajastaa vain katuvalot ja valosarjat. Kun pakkanen ja auringonpaiste osuvat juuri oikein yksiin, saapuu illansuussa sininen hetki. Miten taianomaiselta se kasvihuoneessa näyttikään!

 
Kasvihuone kannattaa ehdottomasti laittaa joulukuntoon. Meidän joulukuusi viettää kasvarissa joulukuun alun, jonka jälkeen se kannetaan sisään. Kun joulu on ohi, tuon kuusen kasvarin edustalle. En osaisi kuvitella kasvihuoneen joulua ilman kuusta enää. Kuusi on ehdottamasti kaiken raijaamisen arvoinen. Kotiväki on lakannut jo ihmettelemästä edes takaisin kiikuttamista.


Tämä täydellisen valkoinen ja valoisa joulukuun alku tuntuu melkoiselta taivaan lahjalta mustan marraskuun jälkeen. Ihanaa joulukuuta kaikille!
SHARE:

7 kommenttia

 1. So lovely in the greenhouse...
  Love from Titti

  VastaaPoista
 2. Nättiä <3

  Minun kasvihuoneeni on aika pieni, mutta havuja ja kransseja on nyt sielläkin ja glögi maistuu parhaalta nimenomaan kasvihuoneessa.

  Mukavaa joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sillä koolla niin väliä. Jos tuoli ja pieni pöytä mahtuvat niin sillä pääsee jo pitkälle. Pakkanenkaan ei niin kasvarissa haittaa. On miellyttävää, kun ei tuule tai sada. Kasvarissa kaikki maistuu paremmalta :D

   Poista
 3. Niin tunnelmallista! Tuommoinen kasvihuone olisi kyllä ihana. Täytyy katsoa jos joskus rakentaisi ulkorakennuksen kylkeen sellaisen. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat ja tunnelmat!
  Kasvarissa tulee tosiaan vietettyä aikaa myös näin talvella. Huurteiset ikkunat saavat tuntemaan, kuin olisi lumilinnassa. Ja tuo talvinen valo on myös niin mahtavaa.
  Mukavaa joulukuun alkua ja kivoja hetkiä kasvariin sekä kotiin!

  VastaaPoista
 5. Säsongshälsning till alla mina vänner, jag är här för att dela ett litet vittnesbörd. Jag heter Ulla Lindström, jag är från Göteborg, är 40 år gammal. Jag gifte mig 31 år. Jag har bara ett barn och jag levde lyckligt. Efter ett år av mitt äktenskap blev min mans beteende så konstigt och jag förstår inte riktigt vad som hände, han packade ut från huset till en annan kvinna som jag älskar honom så mycket att jag aldrig drömmer om att förlora honom, jag försöker min möjligt bäst för att se till att min man kommer tillbaka till mig men helt till ingen nytta, jag gråter och gråter och söker hjälp, jag diskuterade det med hans familj men jag fick inget svar. Så min bästa vän Anna Johansson lovade att hjälpa mig . Hon berättade för mig om en man som heter Drosagiede, hon berättade för mig att han är en väldigt bra man och en riktig man som man kan lita på och det finns inget som rör kärleksproblem som han inte kan lösa och hon berättade för mig hur han har hjälpt ett oräkneligt antal människor i återställa deras förhållande. Jag var verkligen övertygad, jag kontaktade snabbt hans e-postadress, doctorosagiede75@gmail.com eller hans WhatsApp på 2349014523836 eller Viber på 2349014523836 Jag förklarar allt mitt problem till honom, han sa till mig att jag inte borde oroa mig för att alla mina problem kommer att lösas omedelbart . Han berättade för mig vad jag skulle göra för att få min man tillbaka och det gjorde jag, han sade efter tre dagar att min man kommer tillbaka till mig och börjar tigga, och det händer verkligen som han sa, jag var mycket förvånande, det här är så fantastiskt. För Gud vara den härlighet som vårt förhållande är nu mycket snävt och vi lever båda lyckligt igen. Om du har liknande problem kan du kontekta honom nu och få problemet att lösa en gång för alla. Jag lever vittnesbörd om

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig