tiistai 28. tammikuuta 2020

Inspiraationa cottage garden

Kuin huomaamatta puutarhani inspiraationa on toiminut cottage garden. En ole toiminut asian kanssa tietoisesti tai tavoitellut englantilaista tyyliä. Cottage gardenissa moni juttu toimii niin hienosti, että tyylin ajatuksia on voi hyvin hyödyntää suomalaisessa puutarhassa. 


Itselleni tärkeimmät jutut ovat valtavat perennapenkit, värikkäät kukkaistutukset (eniten vaaleanpunaista, valkoista, liilaa ja sinistä), pehmeät sorapolut, koristeellinen potager ja puutarhan tyyliin sopivat kalusteet. Isoin ero puolestaan on puut. Suuret puut eivät kuulu cottage gardeniin. Minun pihassani on useita keskikokoisia ja vielä kasvuvaiheessa olevia suurempia puita. 


Jos haluat nähdä lisää kuvia siitä miltä cottage garden meidän puutarhassamme näyttää - klikkaa itsesi Versoilevan uusimpaan artikkeliin. Kaikki kuvat ovat minun puutarhastani. Mukana rutkasti tietoa tästä ihanasta kukkaisasta tyylistä. Puhetta puutarhasta podcastissa sukelletaan myös puutarhahistoriaan ja keskitytään Gertrude Jekyllin henkilöhahmoon. Itselleni mielenkiintoisin seikka on ajankohta puutahahistoriassa, jolloin tämä niin monessa taitava naissuunnittelija pääsi pinnalle. Puutarhahistoria on aina yhtä kiehtovaa!Ja hei - helmikuu kuu on ihan juuri täällä! Silloin minulla alkaa puutarhakausi!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig