tiistai 7. tammikuuta 2020

Trendikäs silkkimaija ja hoito-ohje

Trendikäs silkkimaija on nyt todella pinnalla. Suosion salaisuus on suuret lehdet, näyttävä kuviointi ja nopea kasvu. Silkkimaijalla on monia samoja ominaisuuksia kuin muillakin suosituilla viherkasveilla. Nyt ihastellaan lehtevyyttä, graafisuutta ja erikoisia värejä.  Monet trendikasveista istuvat sisustukseen yksittäiskasveina - näin myös silkkimaija. 


Silkkimaija hyötyy muiden viherkasvien tavoin siitä, kun istutat sen uuteen ruukkuun viherkasvimultaan. Samalla on hyvä tsekata juuriston kunto ja poistaa hieman höttöä, jossa maija on aiemmin kasvanut. Varasin silkkimaijalle hieman isomman ruukun kuin olisi ollut tarve. Silkkimaija on hyvällä hoidolla ja oikeassa kasvupaikassa nopeakasvuinen.


Ruukussa on hyvä olla aluslautanen ja reikä ruukun pohjassa. Salaojasorasta on aina hyötyä kasville. Varmista, että juuripotti peittyy kokonaan mullalla. Tiivistä multa juurenniskan ympäriltä hellästi käsin painellen. 


Silkkimaija ei kestä vetoa ja viileyttä. Myös paahde on sille pahasta. Hyvä paikka on tasaisen lämmin ja valoisa. Silkkimaija kaipaa tasaisen kosteuden, joskin pintamulta saa kuivahtaa hieman välissä. Kastele silkkimaijaa alkuun viikon välein ja tarkkaile mikä on maijalle kasvupaikan mukainen oikea rytmi. 


Silkkimaija hyötyy mullanvaihdosta maaliskuussa. Samalla on hyvä vaihtaa tarpeen vaatiessa suurempaan ruukkuun. Suihkuttele ja pyyhi lehtiä ympäri vuoden. Anna silkkimaijalle kasviravinteita maaliskuusta eteenpäin elokuuhun saakka.


Oletko innostunut viherkasvitrendeistä? Kuuntele uusin Puhetta puutarhasta-podcast ja sukella huonekasvien ihmeelliseen maailmaan.Vehreää tammikuun alkua!
SHARE:

4 kommenttia

 1. Silkkimaija on tosi kaunis huonekasvi. Minäkin hurahdin siihen syksyllä.

  VastaaPoista
 2. Täytyy sanoa, että podcastia kuunnellessa nauroin mukana, kun puhuitte mehikasvien hoidosta. En nimittäin itsekään ole osannut pitää niitä hengissä ja olen ihmetellyt, miksi niitä hehkutetaan helppohoitoisiksi! Niin tuttu fiilis. Kiitos taas hauskasta ja hyvästä ohjelmasta. :D

  VastaaPoista
 3. Miten tuon suihkuttelun laita on? Pölythän kyllä lähtevät, mutta ilmankosteushan kestää n. 10min.Lisäksi jos kasvissa on lehtihankoja, niin niihinhän ei saisi jäädä vettä seisomaan. Itse suihkuttelen silloin tällöin astianpesuaineliuoksella. Pölyt lähtevät ja tulee hieno kiilto lehtiin.

  VastaaPoista
 4. Silkkimaija on ihanan oloinen ja todella kaunis kasvi. Kiitos hoitovinkeistä! Omaani koitan saada parhaillaan kasvamaan ja kukoistamaan - tarttui alelaarista mukaan. :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig