maanantai 17. helmikuuta 2020

Kelloköynnökset kertovat keväästä

Helmikuussa alkaa kevät, kun pienet kelloköynnökset puskevat itsensä pintaan. Parasta on, että taimet ovat niin rotevia jo alusta asti. Hyvään kevätvireeseen pääsee välittömästi, kun keittiö alkaa pullistella taimista.


Ra-kas-tan köynnöksiä! Kelloköynnös on ikisuosikkini, mutta joka vuosi kasvaa muutakin. Tänä vuonna kokeilen keijunmekkoa. Vaikka välillä stressaannun taimien määrästä, on kelloköynnöksellä  minuun pelkästään positiivinen vaikutus. Paras kasvatettava, ihana seurata ja komein lopputulos. Joko vakuutuitte?


Kokeilin tänä vuonna Biolanin sammalnappeja pienoiskasvihuoneessa. Kylvin melko rotevat siemenet pintaan ja annoin itää valossa. Pakko sanoa, että itäminen oli tähän mennessä nopein tällä tavalla. Yllättävää sinänsä, koska isommat siemenet neuvotaan upottamaan syvemmälle. Jatkossa aion suosia pintakylvöä.


Jos innostuit köynnöksistä ja esikasvatuksesta, kuuntele myös uusin Puhetta puutarhasta -podcast, jossa juttelemme Johannan kanssa sammalnappikokeiluista ja yksivuotisista köynnöksistä. Selkokieliset ohjeet köynnösten kasvatukseen löydät Versoilevan uusimmasta artikkelista
Sammalnapit ja pienoiskasvihuone saatu Biolanilta.

Ihanaa viikkoa!

SHARE:

1 kommentti

  1. Ljuvligt när det börjar spira i sålådorna! Underbara bilder...
    Kram från Titti

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig