lauantai 22. helmikuuta 2020

Pienet kaktukset

Pienet kaktukset ovat ihania! Kun riittävän kauan tuijottelee jotain ihanaa facen viherkasviryhmissä, iskee halu hommata kasveja itsellekin. Minä olen viime aikoina kiinnittänyt huomiota erityisesti kaktuksiin. 


Olen ostanut minikaktuksia aiemminkin, mutta vuosien saatossa kaktukset ovat kasvaneet kookkaiksi. Sekin hyvä puoli näissä on. Minikasvit ovat edullisia, mutta ajan kanssa niistä tulee isoja. Kaktukset ovat myös helppohoitoisimpia viherkasveja, jotka tiedän. Riittää kun kastelee tarpeeksi harvoin. 


Ainoa huono puoli ovat piikit ja mullan vaihto. Se on saanut ainakin minut lykkäämään operaatiota. Jopa niin paljon, että en ole vaihtanut 6-vuotiaille kaktuksilleni multia kertaakaan. Koska uumoilin, että huono tapa saattaa jatkua myös uusien tulokkaiden kanssa, tein mineille parhaan mahdollisen pohjan. Ruukkusoraa ja päälle kaktusmultaa. 


Vien kaktukset kesäksi parvekkeelle. Se on kokemukseni mukaan varmin tapa saada kaktukset kasvamaan kokoa. Uusin suosikkini on tuo kuvissa ei juuri minkään näköinen karvapallo. Tästä tuli täydellinen pieni katseenvangitsija olkkariin!

Ihanaa sunnuntaita!


SHARE:

1 kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig