maanantai 3. helmikuuta 2020

Kukkivat puut - kevät tule jo!

Tähän aikaan vuodesta kukkivat puut valtaavat mieleni. Kevätkaipuussa omenapuut ovat parasta mitä mieleen tulee. Siitä tämä hullutus joku vuosi sitten lähti. 


Yksi pihan parhaista asioista tänne muutettaessa olivat 2 huonokuntoista omenapuuta ja kriikuna. Puut olivat vanhoja, mutta ne ovat hoidolla yhä pystyssä 13 vuoden jälkeen. Pari vuotta tasaista leikkuuta ja hoitoa - ja se kukinta! Olisin voinut pyörtyä. Puut yllättivät täysin. Ja yllättävät yhä, joka kevät. 


Pihaa raivatessa on löytyi tilaa myös uusille puille. Toisin sanoen 3 hapankirsikalle, 2 rusokirsikalle, 3 suklaakirsikalle, 3 purppurakoristeomenapuulle, päärynälle, 2 luumulle ja pilvikirsikalle. Istutuksesta on aikaa 1–4 vuotta puusta riippuen. Joka kevät kukinta on komeampi.


Koko piha on yhtä kukkapilveä toukokuun lopussa. Ei ihme, että touko-kesäkuun vaihde on nykyään suosikkiaikani puutarhassa. Olo on kieltämättä hieman tyhjä, kun puiden kukinta loppuu.


Kukkiviin puihin ei voi mielestäni satsata liikaa. Meillä niitä on niin paljon kuin pihaan suinkin mahtuu. Rakastan kukintaa, tuoksua ja terälehtien kuorruttamaa nurmikkoa. Parasta!


Tätä kohti mennään. Tämä epätalvi on ollut niin hämmentävä, että uskon kevään olevan jo ihan kulman takana. Ei mene kauaakaan, kun pihahommat ovat yhtä juhlaa.


Jos kevätkaipuu painaa sinuakin, kuuntele Puhetta puutarhasta-podcastin puutarhakirjasuositukset. Nyt on juuri oikea aika niille. Artikkelin aiheesta voit lukea Versoilevan sivuilta. 
Toukokuuta odotellessa!
SHARE:

5 kommenttia

 1. Hedelmäpuut on aivan ihania kukkiessaan! Tulppaanien ja puiden kukinta yhtä aikaa näyttää niin kauniilta. Suloista kevään odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kukkivat puut ovat kevään ja alkukesän kauneutta parhaimmillaan! <3
  Täällä kukkivat nyt mantelipuut ja nautin siitä kukkamerestä ajellessani pitkin laaksoja ja pellonlaitoja! Hurmaavaa!
  Heleää helmikuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Oi kukkapuita ei voi koskaan olla liikaa💚

  VastaaPoista
 4. Kevään ja alkukesän kukkivat puut ovat kertakaikkiaan ihania!

  VastaaPoista
 5. Ajatuskin kukkivista puista saa onnelliseksi!
  Kauniita kukkapuita ovat myös tuomipihlajat (meidän pihassa siro- ja ruso-), mutta kyllä vanhan omenapuun kukinta on silti se, mitä eniten odotan.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig