keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Lehtimuodot ja värit - kauniisti yhdistellen

Yksi parhaita juttuja puutarhassa on erilaisten lehtimuotojen ja värien yhdistely. Yhdistelmillä saa irti kasveista enemmän. Tavallisempikin pensas korostuu silloin kauniimmin. Tykkään erityisesti yhdistellä pensaita. Tässä muutamia suosikkejani. 

norjanangervo-heisiangervo-jefam-100outdoor

Pidän pensaista jotka taittuvat purppuraan tai ruosteeseen. Parhaat lajikkeet löytyvät happomarjoista ja heisiangervoista. Parhaita heisiangervolajikkeita ovat purppuraiset 'Diabolo' ja 'Little Devil', kellertävä keltaheisiangervo 'Minange' ja punertava 'lady in Red' sekä ruosteinen 'Jefam'.

monilajinen-istutus-100outdoor  
Puutarhassa on aina paljon vihreää, mutta vihreissäkin sävykirjo on valtava. Suosin perusvihreän rinnalla syvää tumman vihreää ja erityisesti heleää kellanvihreää. Myös valkovihreät kasvit kuten kuvan koristeinä viiruhelpi sopii hyvin monivärisen pensasaidanteen joukkoon. 

keltaheisiangervo-minange-100outdoor

Keltainen ja vihreä on raikas pari. Norjanangervo on melko tavanomainen kasvi, mutta se näyttää heti jännemmältä keltaheisiangervon vieressä.

purppuraheisiangervo-diabolo-100outdoor

Purppuraheisiangervo tuo istutuksiin ryhtiä ja kontarastia. Kuvassa mongolianvaahteran parina. 

puuvartiset-matalat-pensaat-100outdoor

Minulla kasvaa monilajisen pensasaidan edessä lamohietakirsikkaa, jolla on ihana omenanvihreä väritys ja kaunis valkoinen kukinta. Kanukat tuovat myös eloa istutuksiin. Niillä on usein punertava runko ja värikkäät lehdet. Omat suosikkini ovat laikkukirjokanukka, joka sopii melkein minkä pensaan viereen hyvänsä. 

lehtimuodot-ja-värit-100outdoor

Innostuitko pihasuunnittelusta? Kuuntele myös uusin Puhetta puutarhasta -podcast, jossa pureudutaan tällä kertaa terassin suunnitteluun. Kirjoitin aiheesta myös https://www.versoileva.fi/terassin-suunnittelu/ Versoilevan sivuille. 

Versoileva · 086 Terassin suunnittelu


Aurinkoista viikkoa!
SHARE:

1 kommentti

  1. Ihania pensaita kiitos esittelystä. Minulla on paljon tavanomaisia pensaita ja oli kiva saada jokunen vinkki lisähankinnoille 🤗. Minulla on perenna arvonta blogissani jos kiinnostaa ❤.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig