lauantai 27. kesäkuuta 2020

Plantui Smart Garden - kasvata yrttejä helposti

Yhteistyö: Plantui

Olen kasvattanut yrttejä keittiössä jo jonkun aikaa. On ollut mukavaa, kun basilikaa ja muita vihreitä on ollut käden ulottuvilla. Leikata voi juuri sen verran mitä käyttöön tarvitsee. Harvoin käytän kerralla yrttejä tosi paljon. Yrtit on tarjonnnut Plantui Smart Garden 6, jonka sain kokeiluun Plantuilta. 

Plantui-smart-garden-kasaaminen
Plantui-seeds-100outdor

En yleensä kasvata yrttejä sisällä, koska olen kokenut sen hankalaksi. Yrtit myös nuupahtavat helposti ilman lisävaloa. Tartuin varovaisella mielenkiinnolla mahdollisuuteen kokeilla Plantuin laitetta. Tässä suomalaisessa innovaatiossa on ihan oikeasti yritetty taklata valottomuuden ja työlään hoidon ongelmat. Kastelun hoitaa suuri vesisäiliö, jota täytellään harvakseltaan ja laitteessa itsessään on ajastimella toimiva kasvivalo. Ravinteet laitetaan veteen siemenpanosten asettamisen yhteydessä.

Plantui-smart-garden-light-100outdoor

Mukana tuli selkeät ohjeet, ja laite oli helppo kasata. Valon käynnistyessä säikähdin usean päivän verran ääntä, jonka laite päästi. Laitteen hurina ei onneksi ole kova.

Plantui-smart-garden-herbs-100outdoor
Plantui-smart-garden-herbs-100outdoor

Arvostan sitä, että laitteen muotoiluun on kiinnitetty niin paljon huomiota. Se on kuin tyylikäs pieni ufo. Siksi laitetta on voinut huoletta pitää olkkarissa (koska keittiö oli täynnä esikasvatettavia taimia). Kun yrtit kasvoivat, siirsin Smart Gardenin keittiöön. 

growing-herbs-100outdoor

Yksi Plantuin vankoista arvoista on kestävän kehityksen vaaliminen. Siitä kertoo myös se, että jokaisen uuden uutiskirjeen tilaajan myötä Plantui istuttaa uuden puun osana metsähankettaan. Uutiskirjeen voit tilata täältä

herbs-grow-100outdoor

Plantuin laitteita  ja siemeniä voi ostaa Plantuin shopista.

Rentoa ja reipasta sunnuntaita kaikille!

SHARE:

1 kommentti

  1. Tuo on tosi hieno ja kiinnostava laite. Olen itsekin miettinyt, pitäisikö hankkia. :)

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig